Topgolf

Van Meijel blijft net buiten top-10 SA Open

Lars van Meijel eindigt in het Zuid-Afrikaans Open net buiten de top-10 en Darius van Driel zet beste ronde van zijn week neer.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Van Driel nam vandaag toch een klein beetje revanche op zijn ronde van gisteren, die hij beëindigde met een bogey en een 10 (+5) op de laatste twee holes, 17 en 18. Op diezelfde holes – Van Driel startte op hole 10 – deed hij het vandaag heel wat beter met een birdie en een eagle. Een verschil van negen slagen! De Leidschendammer tekende voor een ronde 69, zijn beste van de vier deze week. Daarmee wipte hij nog de top-40 binnen.

Beste niet-Zuid-Afrikaan

Lars van Meijel eindigde als beste niet-Zuid-Afrikaan in het SA Open, dat alleen meetelt voor de Sunshine Tour en dus geen punten oplevert voor de DP World Tour.
Van Meijel noteerde voor de derde keer deze week een ronde in 70 slagen, nadat hij in de vroege ochtend eerst nog zijn derde ronde had afgemaakt. Met een totaal van -6 viel hij net buiten de top-10 en kwam hij uit op een gedeelde veertiende plaats. De Zuid-Afrikaan Justin Harding verspeelde op de slotdag een mooie uitgangspositie. Daniel van Tonder profiteerde dankzij een sterke slotronde en greep de winst, nog net voor zijn landgenoot Oliver Bekker die de laatste drie holes in drie onder speelde maar een slag tekort kwam om een play-off af te dwingen.

Omikron

Voor Van Driel en Van Meijel en de eerder uitgeschakelde Daan Huizing is het nu zaak om goed thuis te komen. De drie kozen ervoor na de strengere maatregelen wat betreft vliegen vanuit Zuid-Afrika, waar de Omikron-variant van Covid om zich heen greep, om in het land te blijven en niet direct naar Nederland terug te keren. Mogelijk volgt bij thuiskomst een periode van quarantaine. De DP World Tour wordt overigens pas in 2022 hervat met een serie toernooien in de Golfstaten.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf Darius van Driel