Topgolf

Weber en Van Dam nog goed op koers

Dewi Weber en Anne van Dam lijken de eerste helft van de klus in de Q-series van de LPGA Tour te kunnen klaren vandaag.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Met nog één ronde te gaan ziet het er gunstig uit voor Dewi Weber en Anne van Dam. Beiden moeten er voor zorgen dat ze vandaag bij de eerste 70 eindigen in het eerste deel van de Q-serie. Volgende week volgen nog eens vier ronden met die ongeveer 70 speelsters en dan zijn er ruim veertig kaarten te verdienen voor de LPGA Tour.

Controle

Weber staat er van de twee het beste voor. De Groningse, die al jaren in de Verenigde Staten woont, leverde gisteren een kaart met een score onder par in en dat hield haar in de top-20. Na haar goede ronde op de tweede dag lijkt Weber een aardige buffer te hebben opgebouwd. Met slechts drie bogeys in 54 holes tot nu lijkt ze alles onder controle te hebben.

Herstel

Van Dam had gisteren een toch wel dramatische eerste negen op de Falls Course met als negatieve uitschieter een dubbel bogey op een par-5, maar ze herstelde zich knap na de turn waar ze nog twee birdies maakte en de schade nog enigszins beperkt hield. Door haar ronde in 73 slagen (+2) zakte ze wel een twintigtal plekken maar op de 38ste plaats met -2 voor het toernooi heeft ze met nog 18 holes te gaan een marge van twee slagen op de scheidslijn.

Na twee drie dagen gaat de Francaise Paulien Roussin-Bouchard aan de leiding met -12.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA