Beleving en inspiratie

De slechtste fanatieke golfer van ons land?

Vijf jaar geleden was de eerste editie, nu is de verkiezing terug: de Slechtste Fanatieke Golfer van Nederland. Welke golfer die overloopt van passie voor de sport maar talent ontbeert, wint deze weinig benijdenswaardige titel met een knipoog?

Op onze oproep voor kandidaten voor de Slechtste Fanatieke Golfer van Nederland kwamen enkele honderden aanmeldingen binnen. Veel kandidaten werden opgegeven door meelevende familieleden of vrienden of door een enkele bezorgde echtgenote met als argument: 'Hij vindt het leuk hoor, dat golf, maar het zou ook leuk zijn als hij bij het avondeten over succesjes vertelt en ik niet moet aanhoren hoeveel ballen er zijn zoekgeraakt'. De volgende fase: een selectiedag op The Mondial in Houten waar 22 golfers voor werden uitgenodigd.

Het zou leuk zijn als mijn echtgenoot bij het eten eens over succesjes kon vertellen ...

Mishits en positivisme

Zij speelden negen holes en de criteria die een rol speelden bij de keuze van de 'jury' - de redactie van GOLF.NL - waren niet alleen slechte ballen en mishits, maar meer nog positivisme bij tegenslag, omgang met flightgenoten en mooie karaktereigenschappen.

Bekijk hier de video van de selectiedag

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Kies de 'slechtste' en win prijzen!

Uiteindelijk werden vier deelnemers verblijd met een uitnodiging voor de finale op Bernardus, de prachtige baan in Cromvoirt waar van 16 tot en met 19 september het Dutch Open 2021 wordt gespeeld. Op die baan, geprepareerd volgens tourstandaards - dus hoe de baan er straks ook tijdens het Dutch Open bij ligt - vocht het kwartet een pittige strijd uit. De vier deelnemers stellen we deze week aan je voor. En jij kunt je favoriet voor de titel 'Slechtste Fanatieke Golfer van Nederland' kiezen. Daar zijn mooie prijzen mee te winnen. Houd onze website en socials dus in de gaten!

Woensdag lees je in de nieuwsbrief van GOLF.NL als eerste wie de vier finalisten zijn. Nog geen abonnee op de nieuwsbrief? Schrijf je in.

Lees meer over
Banen