Topgolf

Van Dam speelt figurantenrol in LA

Anne van Dam heeft op dag 2 van het LA Open geen inhaalslag kunnen maken. Ze leverde flink in en kwam op +9 niet in de buurt van het weekend. Voor de Nederlandse was het de derde gemiste cut in vijf toernooien dit seizoen.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Gezien haar positie op het leaderboard na een wisselvallige openingsdag, wist Anne van Dam dat het op dag 2 knokken zou worden om er in het weekend nog bij te zijn in Hollywood. Wat verrassend genoeg bleek in de loop van die tweede ronde, was dat de Wilshire Country Club lastig speelde en haar beginscore van +2 een goede kans maakte om aan de goede kant van de streep terecht te komen. Helaas was de Gelderse al snel de verkeerde kant op bewogen. Met name op de par-4's leek Van Dam het moeilijk te hebben. Hierop noteerde ze vijf keer bogey en één dubbel-bogey. Halverwege de ronde had de longhitter haar enige birdie gemaakt en zo ging het LA Open na achtereenvolgende scores van 73 en 78 (+9 totaal)  als een nachtkaars uit. 

Korda trekt door

Hoewel veel speelsters het moeilijk hadden op de baan die uitkijkt op het iconische Hollywood Sign, wilden de vrouwen bovenaan het klassement van geen stoppen weten. Zo slaagde Jessica Korda er in de ochtend in bogeyvrij te blijven en haar leidende positie uit te bouwen. De dochter van de voormalige Tsjechische tennistopper Petr Korda en oudere zus van Nelly, staat na twee dagen op -13. Majorwinnaressen als Jin Young Ko, Brooke Henderson en Sei Young Kim liggen niet te ver achter en zullen de achtervolging vrijdag op moving day inzetten.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA