Nieuws

Golfcomedy op komst!

Liefhebbers van Bridget Jones’ Diary en Sex And The City kunnen hun hart ophalen. Actrice Renée Zellweger gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe comedy The Back Nine waarin zij de golfsport op latere leeftijd oppakt met een héél serieus doel.
Beeld: Getty Images- Renée Zellweger met de oscar voor beste actrice voor haar rol in Judy - 2020

Beeld: Getty Images- Renée Zellweger met de oscar voor beste actrice voor haar rol in Judy - 2020

Van Bridget Jones naar Casey Jones

Casey Jones - de vrouw die Zellweger gaat spelen (overigens geen familie van Bridget Jones) - gaf ooit haar eigen golfcarrière op, zodat haar man als professional aan de slag kon. Maar als 25 jaar later haar huwelijk op de klippen lijkt te lopen en haar zoon het huis uitgaat, besluit ze haar clubs af te stoffen. Vanaf dat moment heeft ze één doel voor ogen: zelf professioneel golfster worden.

Het script is geschreven door Jhoni Marchinko, Krista Smith en Michael Patrick King (de laatste was ook de scenarist van Sex And The City). Zellweger kan je laten huilen en lachen, en laten huilen van het lachen, zoals zij dat in haar eerdere rollen heeft bewezen. Ook blijkt ze - volgens de crew - over een mooie swing te beschikken. Genoeg redenen om de release van deze film in de gaten te houden dus.

Hilariteit of serieuze gooi naar succes?

Er zijn nog geen beelden verschenen van Zellweger op de golfbaan, dus over haar golf skills kunnen we nog geen oordeel geven. Qua hilariteit hoop je natuurlijk op scènes zoals in Bridget Jones: The Edge of Reason tijdens de skivakantie, maar voor de beeldvorming van golf hopen we op serieuze kansen. Het zou mooi zijn als Zellwegers gooi naar een professionele carrière in het script ook realistisch blijkt en de lijn doorgetrokken wordt in haar echte leven, want wie raakt er niet verslaafd aan het spel? Haar collega Cameron Diaz raakte verslingerd aan golf na de opnames voor There’s something about Mary. En ook andere collega’s zoals Sharon Stone, Nicole Kidman en Catherine Zeta-Jones deden al regelmatig mee aan Pro-Am's voorafgaand aan Amerikaanse toernooien.

Even geduld aub

Het is helaas nog niet duidelijk of de opnames al zijn gepland en wanneer de film uitgebracht zal worden. Wat dat betreft moeten we dus nog even geduld hebben, maar in golf is geduld een groot goed.

Lees meer over
Achtergrond Fun