Topgolf

Daan Huizing voert Oranje-kwintet aan

Vijf van de vijf deelnemende Nederlanders haalden het weekend in het Iers Open en Daan Huizing en Joost Luiten staan met nog 18 holes te gaan in de top-20.

Nadat Darius van Driel en Wil Besseling zich vanochtend nog hadden verzekerd van het ‘weekend’ op het Galgorm Spa & Golf Resort in Ballymena, boekten de vijf Nederlanders wisselende successen in de derde ronde. Wil Besseling kreeg zijn ronde niet op gang en noteerde een 73. Het lijkt erop dat Besseling dit keer het hoogtepunt voor aanvang van het toernooi al beleefde... (zie tweet hieronder). Darius van Driel verspeelde op de laatste vier holes met dubbel bogey, bogey en een triple (+5) een betere uitgangspositie op de laatste dag. Lars van Meijel kon evenmin de weg omhoog vinden (73). 

Joost Luiten

De beste Nederlanders na 54 holes zijn Joost Luiten en Daan Huizing. Eerstgenoemde schreef vier birdies op zijn kaart, maar ook drie bogeys. Toch was een ronde onder par, waar Luiten voor tekende (69), vandaag een goede score. De Bleiswijker steeg meer dan tien plekken naar de top-20.

Daan Huizing

Het Oranje-kwintet in Ballymena wordt evenwel aangevoerd door Daan Huizing is al drie dagen behoorlijk constant (70,69,70). Hij bezet met -1 de gedeelde 16de plaats.
Luiten en Huizing spelen met elkaar de laatste ronde, in het gezelschap van Jack Senior. Aan de leiding gaat de Engelsman Aaron Rai met -8, gevolgd door de Australiër Maverick Antcliff (-7).

'Homecourse'

Huizing voelt zich thuis op Ierse grond. Hij won in 2013 het Noord-Iers Open en liet ook daarna nog diverse keren zich van zijn beste kant zien in zowel Ierland als Noord-Ierland. ‘Ik kom altijd met plezier op deze baan. De baan ligt er weer super goed bij en het is een leuke gevarieerde baan om te spelen. Het voelt een beetje als een homecourse, dus ja dat is wel makkelijk. Daar maak ik graag gebruik van deze week.’
Net als veel andere spelers mist Huizing zeker deze week de toeschouwers (een enkeling had wel een plekje gevonden, zie tweet onder). ‘Het is jammer dat er geen publiek bij mag, anders zou het echt volle bak zijn, denk ik. Hopelijk heb ik voor morgen het beste voor het laatst bewaard. Het was tot nu toe een beetje werkgolf. Meer fairways raken zal helpen.’

 

Leaderboard

 

Lees meer over
European Tour Topgolf