Topgolf

Wolff sluipt naar de top in US Open

Matthew Wolff leidt na dag drie het US Open. Maar Bryson Dechambeau (en nog wel een paar anderen) liggen op de loer.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

US Open

Derde ronde

In de derde ronde waren de schijnwerpers gericht op de jonge Matthew Wolff. De Amerikaan, die in korte tijd naam maakte met zijn ietwat aparte knikje met zijn benen voordat hij slaat, bleek totaal geen last te hebben van de hoge rough op de West Course. Wolff raakte zoals velen bijna geen fairways, maar wist zich bijna elke keer uit het hoge gras te redden. Met zijn ronde van -5 evenaarde hij de lage openingsronde van Justin Thomas op de eerste dag.

Wolff begint morgen met twee slagen voorsprong (-5) aan de laatste 18 holes (play-off buiten beschouwing gelaten). Zijn voornaamste belager is vooralsnog Bryson DeChambeau, die gisteren weer tot heel laat stond te trainen op de driving range. Patrick Reed viel door een ronde 77 weg uit de top-10.

 

 

 

Tweede ronde

In de tweede ronde speelde de West Course op Winged Foot een stuk lastiger. Slechts vijf spelers staan na 36 holes nog onder par. Thomas viel terug na een ronde 73 (+3), maar is nog wel bovenin te vinden. Ook Thomas Pieters had het moeilijker, maar is na twee dagen zeker niet kansloos. Bryson DeChambeau (ronde 68 en -3 voor toernooi) en Patrick Reed (-4 voor toernooi) voeren nu het klassement aan. Saillant detail: een jaar speelde Patrick Reed (foto) in deze weken van september op The International het KLM Open.

Tiger Woods, Phil Mickelson, Henrik Stenson, Ian Poulter en Jordan Spieth behoorden tot de prominente afvallers in Mamaroneck.

Even in z’n achteruit (deel 2). 👏👏👏 #USOpengolfpic.twitter.com/wxOCRcgDVH

 

 

 

Eerste ronde

Op Winged Foot vreesden de spelers de lastige lay-out en vooral de hoge rough. Hoge scores werden voorspeld, maar dat viel mee. Justin Thomas leidt na de eerste dag met -5, met onze zuiderbuur Thomas Pieters met -4 op een gedeelde tweede plaats en er waren mooie staaltjes golf te zien. Onder meer van Zach Johnson (zie video in de tweet hieronder voor een mooie samenvatting van 7 minuten). Tiger Woods (+3) viel tegen en ook Dustin Johnson, vooraf de de te kloppen man volgens vele deskundigen, kwam met diezelfde score nog niet in het stuk voor.

 

 

Enjoy the top shots from an exciting first round of the 120th #USOpen.@WillZalatoris and @PReedGolf recorded aces and @ZachJohnsonPGA made one of the wildest putts you'll ever see! pic.twitter.com/hkx7jTrePE

 

 

 

Open de Portugal

Tweede ronde

Voor zowel Daan Huizing als Robbie van West werd de tweede ronde al het eindstation in het Portugal Open. Beide spelers moesten vrijdag hun ronde onderbreken vanwege het extreem slechte weer en vandaag de 18 holes voltooien. Maar dat werd geen succes. Robbie van West verspeelde op de tweede negen zijn kans op het halen van de cut, waar hij bij de onderbreking nog niet zo ver vandaan zat. Huizing had vrijdag juist al veel terrein ingeleverd en kon dat vandaag niet repareren, ondanks een eagle.

 

KLM Open

Op de baan van Royal Obidos, ten noorden van Lissabon, waren deze week ‘slechts’ twee Nederland actief: Daan Huizing en Robbie van West. Wil Besseling, Joost Luiten, Darius van Driel en Lars van Meijel slaan dit toernooi over. De laatste twee stonden donderdag op Bernardus Golf & Memoires, waar eigenlijk  het KLM Open 2020 had moeten beginnen. Maar het behoeft geen verdere uitleg waarom dit toernooi geen doorgang heeft gevonden. Op Bernardus werd wel een klein toernooi met genodigden gehouden, waar ook Joost Luiten even zijn gezicht liet zien.

Eerste ronde

Maar de European Tour is deze week dus wel in Portugal. Huizing speelde de eerste negen strak in par. Na de turn kwam er wat kleur op de kaart maar aan het einde van de rit stond er toch level par achter zijn naam.
Robbie van West mag deze week ook weer eens acteren op het hoogste niveau. Dat ging hem op de eerste negen holes niet makkelijk af: vijf bogeys. Op de tweede negen noteerde hij vanaf tien drie birdies op rij, maar ook nog een bogey. Van West staat na de eerste dag 91ste.

Leaderboard

Lees meer over
European Tour