Equipment

Van eigen bodem: Kaddey Switch

Is de golf trolley met twee wielen bezig aan een comeback? GOLF.NL ging de baan in met de Kaddey Switch, een compacte golf trolley van Nederlandse bodem.
Beeld: GOLF.NL

Beeld: GOLF.NL

Wat is het? 

Een compacte golftrolley - met twee wielen - waarbij je het frame aan je tas kan laten. Dat is de Kaddey Switch. Deze innovatieve oplossing scheelt flink in opbergruimte (bijvoorbeeld in je auto) en handelingen bij het in- en uitklappen. Van in- en uitklappen is eigenlijk geen sprake meer, want het enige dat je doet om de trolley klaar te maken voor de golfbaan is het bevestigen van de twee wielen en afstellen van de handgreep.

'Op de fairway en downhill duw je, uphill of in de rough is trekken het meest efficiënt', staat er in de gebruiksaanwijzing. 'Belangrijk is dat je tijdens het duwen van de Switch de balanspositie opzoekt, waardoor hij goed in het spoor blijft en je ontspannen en comfortabel loopt', aldus de instructies.

Trekken én duwen

De Kaddey Switch is dus een trolley die je kan duwen en soms kan trekken (vandaar de naam Switch). De makers claimen dat de Switch door het lichte gewicht en de grote wielen makkelijker te duwen is dan een driewieler. Wij moeten de eerste golfer nog tegenkomen die zijn tweewieler liever duwt dan trekt, maar de Kaddey Switch brengt daar volgens de makers verandering in. 

Dutch Design

Als je houdt van strak en slim design (en Nederlands ondernemerschap) kan je je hart ophalen, want de Kaddey zit buitengewoon goed in elkaar. Overal is over nagedacht, van verpakking tot handgreep. Er gingen jaren en veel prototypes aan vooraf voordat de Nederlandse ondernemers tevreden waren. Naast een flinke financiële investering veel bloed, zweet en tranen.  En dat is te zien, want de materialen zijn van hoge kwaliteit en de trolley oogt erg strak, zeker vergeleken met de grotere en soms lomp ogende driewieltrolleys. 

Foto boven: volgens Kaddey past een grote tourbag niet op de trolley, maar proef op de som leert dat dit prima kan (zie foto boven). Je standaard draagtas kan er in ieder geval op. Ook leuk: je kan de Switch naar eigen wens pimpen met de wieldoppen die in negen verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.

 

Details

De Switch blinkt ook uit als het gaat om de opvallende details. De trolley wordt geleverd met een mooie drinkfles, die je drank op temperatuur houdt en heel makkelijk op het frame te bevestigen is. De grote wielen (diameter 38 centimeter) bewaar je in een mooie hoes en de trolley (ja, je leest het goed) heeft zelfs een puntenslijper. Het bakje om je spullen (telefoon, ballen, portemonnee, laser) in te bewaren is lekker ruim en kan je ook gebruiken om je swing te filmen. 

Ook de marketing is dik in orde bij Kaddey, getuige deze promovideo:

Wat vinden wij?

Het grootste voordeel van de Kaddey is de ruimte en kilo's die je bespaart met het frame dat je permanent aan je tas kan laten. Een innovatie waar je echt wat aan hebt. Als je echter geen ruimtetekort hebt, en je niet laat afschrikken door wat extra ballast in je achterbak of locker, haalt de Kaddey het qua gebruiksgemak wat ons betreft niet bij een driewieltrolley. Wat bedoelen we daarmee? Feit blijft dat je een tweewieler, hoe goed de Kaddey Switch ook rolt en in evenwicht is, moet balanceren tijdens het lopen. Dan geven wij liever de voorkeur aan een zwaardere driewieler, die je gewoon een duw kan geven en altijd 'staat'. 

Zijn wij de enige golfers die er zo over denken? Rondvraag bij verschillende golfshops heeft ons geleerd dat van elke tien trolleys die er worden verkocht, er minstens acht drie wielen hebben. Niet geheel onlogisch gezien het feit dat de moderne driewielers (ook +/- € 300,-) tegenwoordig zeer compact zijn en in een handomdraai in en uit zijn geklapt. Misschien gaat de Kaddey hier verandering in brengen en zijn we binnenkort getuige van een revolutie waarbij alle golfers weer teruggaan naar een lichte tweewieler.  

Kortom: een betere en mooiere golftrolley op twee wielen is er niet. Na meerdere rondes blijven we echter bij onze conclusie na de eerste achttien holes: de Kaddey is prachtig Dutch Design (het feit dat je het frame aan je tas kan laten is buitengewoon praktisch) en van hoogwaardige kwaliteit, maar het blijft een tweewieler. Als er een Switch 2.0 komt met een derde wiel gaat die revolutie er komen...

Update: de ondernemers achter de Kaddey Switch  laten weten dat er inmiddels al bijna 2000 exemplaren zijn verkocht. 'De reacties die we krijgen zijn overweldigend.'

 

Prijs
€ 289,- (exclusief verzendkosten)

De Kaddey Switch is alleen online te koop.

Meer weten? 
kaddey.com

Reageren?
Laat ons via redactie@golf.nl weten wat jouw ervaring is met golftrolleys (en de Kaddey Switch) en of je het met ons eens bent als het gaat om het gemak van een tweewieler versus dat van een driewieler!  

Lees meer over
Equipment