Equipment

Draag jij je golftas dit najaar?

Speel jij het liefst golf met je clubs in een tas op je rug? GOLF.NL neemt een draagtas van Ogio onder de loep en geeft je nog een paar alternatieven van andere merken als je op zoek bent naar een nieuwe draagtas voor dit najaar.
Beeld: Ogio

Beeld: Ogio

Wat is het? 

Gevalletje keuzestress: je bent op zoek naar een nieuwe draagtas en je struikelt over de verschillende merken en modellen. Een relatief onbekend golftassenmerk is Ogio, dat een paar jaar geleden is gekocht door Callaway en vooral in Amerika populair is. Tijd om eens te kijken naar het merk dat grote plannen heeft in Europa. 

Wat is er nieuw?

Voor deze kennismaking met Ogio zijn we de baan in geweest met de Fuse 304 Stand Bag. Met een gewicht van slechts 1.9 kilo is de draagtas echt een lichtgewicht. Ondanks het gewicht heeft de tas maar liefst zeven vakken (waarvan vijf met rits) en vier dividers (vakken waar je je golfclubs in doet, red.).

Licht is leuk, maar comfort is minstens zo belangrijk als je regelmatig de baan in gaat voor achttien holes. Ogio gebruikt voor haar draagtassen het Fit Disc-systeem dat ervoor zorgt dat het gewicht goed wordt verdeeld en dat de draagbanden - zonder dat je deze hoeft af te stellen - op hun plek blijven en niet in de knoop raken. 

Wat vinden wij?

Het is de eerste keer dat we een draagtas van Ogio onder de loep nemen. Het merk is populair in Amerika, en we snappen wel waarom. De tas zit ergonomisch goed in elkaar en je merkt dat golfers betrokken zijn geweest bij het ontwerp van de tas.

De locatie van de vakken (bijvoorbeeld voor je water en laser/rangefinder) zijn praktisch en 'blind' te vinden terwijl je de tas op je rug hebt. Er is ook goed nagedacht over de details: klittenband voor als je je handschoentje op de tas wil 'plakken', lussen voor je paraplu en zelfs een lus voor je toursticks. 

Ook de basiszaken die je van een draagtas mag verwachten, zijn prima verzorgd bij Ogio. Zo heeft de tas, verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren, een met fleece gevoerde waterdichte zak voor je waardevolle spullen (denk aan telefoon, autosleutels en portemonnee). 

 

Dankzij het Fit Disc-systeem wordt het gewicht goed over je rug verdeeld. De voeten van de standaard zitten niet in de weg (en voel je ook niet tijdens het dragen) en klappen nog steeds goed uit, ook na intensief gebruik. Ook handig: de Fuse heeft een ring waar je je handdoek heen kan halen en een stevig koord waarmee je je paraplu vastzet.  

Echt grote minpunten kwamen we niet tegen bij het spelen en er mist niks. De tas is niet waterdicht maar kan een paar regendruppels prima hebben (zeker met de meegeleverde regencover). De kwaliteit van het materiaal (polyester) is goed, maar lijkt wat dun. Het voordeel is wel dat het snel droogt mocht je toch regen tegenkomen. De draagbanden zitten goed om je schouders maar voelen nog wat stijf aan en hadden zachter gemogen.

Kortom: de Ogio Fuse 304 Stand Bag is geen 'superdeluxe' draagtas, maar we kunnen niet anders concluderen dat je voor een schappelijke prijs een uitstekende en zeer complete draagtas in huis haalt.

Prijs: € 179

Meer weten? 
eu.ogio.com

 

Alternatieven

Zoals gezegd zijn er veel opties als het gaat om draagtassen. Hieronder zetten we drie goede alternatieven op een rij.

Cobra Ultradry

Is het droog houden van je spullen essentieel? Laat jij je niet afschrikken door een beetje regen? De Cobra Ultradry (€ 274,95) is op en top waterdicht.

Titleist Players 4

De tassenlijn van Titleist doet het al jaren goed. De Players Stand Bag (€ 179, afgebeeld) is populair maar als je een draagtas zoekt die ook goed past op een trolley heb je meer aan de Hybrid-versie (€ 249).

PING Hoofer

De draagtassen van PING hebben een goede reputatie en komen dikwijls het beste uit grote tassentesten. Overal is over nagedacht, zo ook in de Hoofer (€ 240). Wat dacht je bijvoorbeeld van de regenhoes die fungeert als 'kussentje' voor je rug als je deze niet gebruikt en in het speciale vak opbergt. Slim!

 

Lees meer over
Equipment