Topgolf

Sterk slot Besseling en Van Driel

Wil Besseling eindigt dankzij een sterke laatste ronde in de top-30 in het Scottish Championship. Ook een mooie slotronde voor Darius van Driel en Lars van Meijel besluit met een eagle. De winst op Fairmont ging naar de Spanjaard Adrian Otaegui.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Met zes birdies en geen enkele bogey op de kaart tekende Wil Besseling voor een ronde 66 (-6) op de Torrance Course van Fairmont in St. Andrews. "De eerste twee holes (gestart op 10) maakte ik goede up & downs voor par, daarna was het spel eigenlijk vlekkeloos", aldus een tevreden Besseling na de ronde. "Er stond vandaag niet zo veel wind, en ik speelde heel makkelijk, het was een lekkere dag voor mij." Met een totaal van -9 klom de 34-jarige Noord-Hollander naar de gedeelde dertigste plaats in het met een miljoen euro gedoteerde Scottish Championship.

Dubai als "bekroning" 

Besseling kon vanwege zijn ranking de afgelopen twee weken niet spelen in het Schots Open en het BMW PGA Championship, twee Rolex toernooien met veel prijzengeld. Hij zakte daardoor naar plaats 60 in de Race to Dubai. "Ik had die twee grote toernooien natuurlijk heel graag gespeeld", zegt Besseling, "maar dat zat er helaas niet in. Jammer, maar ik heb er niet te lang bij stilgestaan, ik focus me liever op de toernooien die ik wel kan spelen."

Om in december te mogen aantreden in het slottoernooi in Dubai, is een plek in de top-60 van de Race to Dubai vereist."Dubai halen is mijn doel, dat toernooi spelen zou een bekroning zijn op een goed jaar voor mij", aldus Besseling die dankzij de dertigste plaats in Schotland op de jaarranglijst weer een plekje steeg naar de 59ste plaats.

Besseling speelt komende week in Italië en dan de twee toernooien op Cyprus. De European Tour heeft het nog niet bekend gemaakt, maar het is inmiddels een publiek geheim dat er na Cyprus nog toernooien bij gaan komen op de kalender, waarschijnlijk twee keer in Zuid-Afrika en een extra toernooi in Dubai voordat het seizoen traditioneel wordt afgesloten met het DP World Tour Championship op Jumeirah Estates (10-13 december).   

Van Driel 5 op rij

Darius van Driel was na twaalf holes met een birdie en een bogey gelijk par voor de ronde. Daarna ging de 31-jarige golfer los met vijf birdies op rij. Op zijn laatste hole kwam er een par op de kaart en met een ronde 67 (-5) en een totaal van -8 eindigde de Leidschendammer op de gedeelde 33ste plaats. Lars van Meijel besloot het toernooi met een eagle op de par-5 18de voor een ronde 70 en een totaal van -6, goed voor de gedeelde 43ste plaats.  

Otaegui -23

De winst op Fairmont ging overtuigend naar Adrian Otaegui. De Spanjaard kwam na een ijzersterke ronde 63 (-9) op -23 en bleef Matt Wallace daarmee vier slagen voor. Aaron Rai, twee weken terug de winnaar van het Schots Open, werd met -17 in zijn eentje derde. 

Leaderboard

Potbunkers

Het Scottish Championship werd op Fairmont St. Andrews gespeeld. Een aantal jaren terug was GOLF.NL daar aanwezig om met toenmalig Golf Director Amy Yates een video op te nemen over hoe je het beste je bal uit de beruchte potbunkers kan spelen.

 
Lees meer over
European Tour Topgolf