Topgolf

Drie van de vier door in Schotland

Wil Besseling (-4), Darius van Driel (-3) en Lars van Meijel (-2) hebben twee extra rondes afgedwongen in het Scottish Championship. Daan Huizing is de enige Nederlander die op Fairmont St. Andrews geen geld verdient.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Alle vier de landgenoten mochten vandaag op de tiende tee starten, in het kille Schotland. Wil Besseling en Daan Huizing speelden wederom samen, met net als donderdag uiteenlopende resultaten. De Nederlandse aanvoerder in de Race to Dubai staat er goed voor dankzij een late reeks birdies. Op 6 en 7, vandaag de twee holes met gemiddeld de laagste score, alsmede 8 won Besseling slagen om zich met een 69 (-3) naar -4 en in de richting van de top-30 te spelen. Voor Huizing eindigde het Scottish Championship in een grote teleurstelling. Hij kon de op de openingsdag opgelopen achterstand niet meer inhalen en finisht op +7 rond de 100ste plek.

Een halfuurtje na het Oranje-duo, sloeg Darius van Driel af. Hij hield het aantal bogeys beperkt tot één en pakte af en toe wel een birdie mee. Vier in totaal, waarmee hij op -3 uitkwam en tien plaatsen klom. Ons vierde ijzer in het vuur, Lars van Meijel, speelde zich na het tegenvallende slot gisteren eveneens het weekend in. De Brabander bracht een 70 binnen voor -2.

Otaegui krijgt gezelschap

Het gat naar de top van het leaderboard is inmiddels gigantisch. Ondanks het koude weer, werd er aan de baai van St. Andrews weer goed gescoord. Adrian Otaegui kon niet twee keer op rij hetzelfde kunststukje opvoeren, maar staat op -12 wel nog altijd bovenaan. Samen met Matt Wallace begint de Spanjaard als leider aan 'moving day', met Aaron Rai (-11) in het kielzog.

Leaderboard

Potbunkers

Deze week wordt op Fairmont St. Andrews gespeeld. Een aantal jaren terug was GOLF.NL daar aanwezig om met toenmalig Golf Director Amy Yates een video op te nemen over hoe je het beste je bal uit de beruchte potbunkers kan spelen.

 
Lees meer over
European Tour Topgolf