Topgolf

'Kleurrijk' slot Van Dam

Een gedeelde achttiende plaats, daarop kwam Anne van Dam uit na een enerverende slotdag in de Shoprite LPGA Classic. Onder meer twee eagles, een dubbel-bogey Ên een triple bogey verschenen op de kaart tijdens een ronde 72 (+1) voor -8. Winst was er voor Mel Reid.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De afsluitende ronde op de Seaview Golf Club leverde een kleurrijke kaart op voor Anne van Dam, na 54 holes de nummer 8 in Galloway. Dat zo'n hoge klassering er aan het einde van de rit niet in zat werd helaas al snel duidelijk in een ronde met een aantal ups, maar ook veel downs. De deze week 25 jaar geworden Gelderse begon met bogey en een triple bogey, om dat weer eagle-birdie op te volgen. De achtbaanrit langs de Amerikaanse oostkust bleef tot aan de laatste putt duren. Op de green van 18 minimaliseerde Van Dam de schade met een eagle voor een 72 (+1) en alles bij elkaar -8. 

Mel Reid heeft haar eerste LPGA-overwinning binnen. De populaire Britse ging voor het tweede toernooi op rij met de koppositie de laatste ronde in, maar mocht nu dan eindelijk eens de eindwinst vieren. Ze hield Jennifer Kupcho met -19 op twee slagen. De birdie op 18 was de kers op de taart. 

Leaderboard

Lees meer over
LPGA Anne van Dam Topgolf