Topgolf

Van Dam klimt door naar top

Anne van Dam heeft haar sterke start in de Shoprite LPGA Classic een passend vervolg gegeven op haar 25ste verjaardag. Ze blijft op -7 goed meedraaien in de top van het klassement, net als Anne-Sterre den Dunnen op het EK. Zij begint als gedeeld zesde aan de finaleronde in Slovenië.
Beeld: LET (Tristan Jones)

Beeld: LET (Tristan Jones)

Anne van Dam werd op haar verjaardag rond 09.00 uur plaatselijke tijd op de tiende tee van de Seaview Golf Club verwacht. Ze had er een bogey op de eerste hole voor nodig om haar spel op de rit te krijgen. Na drie pars begonnen dan ook de birdies te vallen. Vijf in totaal, tegenover twee bogeys. Onder meer op alle par-5's werd een slag gewonnen door de longhitter. Hoewel Van Dam slechts vijf fairways en tien greens in regulation raakte, kwam ze op de Bay Course dus alsnog tot een 68 (-3). Na de 67 van donderdag brengt dat de in Florida woonachtige Arnhemse halverwege tot -7 voor de gedeelde tiende plaats.

Bovenaan het leaderboard vinden we momenteel de nummer 8 van de wereld terug in New Jersey. Nasa Hataoka stond na 18 holes derde en heeft een achterstand van één slag omgezet in een voorsprong van dezelfde grootte. Mi Hyang Lee, Mel Reid en Celine Boutier volgen op respectievelijk tweemaal  -10 en -9. British Open-winnares Sophia Popov, vandaag óók jarig, haalt de cut ook met -5.

Leaderboard

Den Dunnen 'in contention' op EK

Bij het European Ladies' Amateur Championship in Slovenië heeft Nederland nog altijd een ijzer in het vuur als het gaat om de overwinning morgenmiddag. Anne-Sterre den Dunnen kende opstartproblemen (+4 na vijf holes door een dubbel-bogey en nog eens twee bogeys) op de CUBO Golf Club, maar zette dit vervolgens uitstekend recht. Dankzij vijf birdies voor een ronde 70 (-1) beperkte de 17-jarige topjunior de schade. Vanaf -8 begint ze met een achterstand van vier slagen op de Oostenrijkse Emma Spitz aan de allesbeslissende slotdag van het EK, dus alles is nog mogelijk. Ook Romy Meekers (T35 op level par) en Anouk Sohier (T47 op +2) verzekerden zich van nog een ronde golf, voor Daniëlle Modder en Lizzy Peeters viel het doek.

Leaderboard