Topgolf

Luiten komt te laat op gang

Dag 3 is het eindstation geworden voor Joost Luiten bij de Cyprus Showdown. Hij maakte op de eerste dag van de shoot-out te weinig birdies en miste de boot op -1.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

En toen waren er nog 32. De scores werden gereset en de opdracht was wederom duidelijk: in de top-16 (plus ties) staan aan het einde van de dag. Het vertrouwen was groot bij Joost Luiten. Zijn ijzers en putter waren naar eigen zeggen 'scherper' en dat resulteerde in veel birdies - én een eagle aan het einde van de tweede ronde. Zijn score over twee holes was -10, maar vandaag stokte de motor en in dit nieuwe format heeft dat direct grote gevolgen. Luiten maakte een vroege bogey op 3, vond vervolgens geen birdies en bleef zo maar achter de feiten aan lopen.

Luiten kan niet doorpakken

Halverwege de tweede negen ging er een schakelaar om bij de enige overgebleven Nederlander. Hij vond met zijn drive de green op 14, maakte twee putts voor birdie en won dankzij een mooie afslag ook een slag op de daaropvolgende par-3. Hij leek de smaak te pakken hebben, maar kon niet doorpakken. Verder dan -1 kwam Luiten niet meer, waardoor hij op de 24ste plek uitkwam en dus de cut miste. Enkele spelers die wel nog kans maken: Thomas Detry, Robert MacIntyre, Jamie Donaldson, Alex Levy, halve Nederlander Johannes Veerman en Callum Shinkwin, vorige week winnaar op dezelfde baan.

Leaderboard