Topgolf

Coffa stort in en mist weekend

Na een sterke openingsdag met top-10 klassering, volgde voor Pasqualle Coffa een dramatische tweede rondgang in Kaapstad. Daardoor mist ze alsnog het weekend bij het Investec South African Women's Open en is haar avontuur in Zuid-Afrika voortijdig afgelopen.

Vanaf het begin van de tweede ronde ging het bergafwaarts voor Pasqualle Coffa op de Westlake Golf Club. Ze startte vandaag laat op de tweede negen en deed dat met bogeys op 10 en 11. De Brabantse keerde niet veel later nog terug onder par met een birdie, maar dat was slechts voor even. Door nieuwe bogeys en een dubbel-bogey leverde Coffa snel veel posities, en toen was ze pas halverwege. Ze mocht op 1 wel nog een tweede birdie op de kaart noteren, waarna het verder misging met een triple-bogey. Coffa balanceerde met +5 op het randje van de virtuele cutlijn, maar kwam door een slecht slot met drie bogeys uit op een ronde 82 (+10). Met haar totaal van +8 miste ze op enkele slagen het weekend.

Olivia Cowan (-7) is de eerste speelster die erin geslaagd is een gaatje te slaan in het toernooi dat co-sanctioned is tussen de Ladies European Tour en Sunshine Ladies Tour, waardoor het deelnemersveld een stuk sterker is dan bij de andere events in Zuid-Afrika. Drie speelsters volgen de 23-jarige Duitse, die nog nooit won op het hoogste niveau, op drie slagen.

Afgelastingen door coronavirus

Het coronavirus drukt ook zijn stempel op de golfsport. Zo waren al vijf toernooien van de European Tour-kalender gehaald, en is voor de PGA Tour besloten om in ieder geval niet meer te spelen tot en met The Masters. Indien mogelijk wordt de eerste major van het jaar later ingehaald. Ook alle andere tours in Amerika liggen stil. Dat betekent dat Anne van Dam (LPGA), Dewi Weber (Symetra Tour) en Rowin Caron (PGA Tour LA) voorlopig niet in actie komen.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf LET