Nieuws

Gamers opgelet: nieuwe golfgame

Gamers kunnen straks hun hart ophalen aan een golfgame voor de Playstation of XBox. Niet Tiger Woods of Rory McIlroy is het boegbeeld, maar Justin Thomas.

Als er één ding is aangewakkerd in coronatijd, dan is het wel indoorgolf in alle vormen en maten. Wii’s werden van zolder gehaald en afgestoft en puttingmatjes uitgerold in de woonkamer. Wie nog een spel van EA Sports PGA Tour had voor de Playstation of Xbox, waande zich gekluisterd aan huis heel gelukkig.

Tiger Woods

EA Sports maakte al in 1990 zijn eerste golfspel voor de computer maar vanaf 1999 games voor spelcomputers zoals Playstation en Xbox: Tiger Woods PGA Tour. Editie 14 (in 2013) was de laatste met Tiger Woods op de cover. Daarna kwam er nog eentje uit met Rory McIlroy (2015) in de hoofdrol (Tiger was door zijn privéleven in ongenade gevallen, had zelf ook geen trek meer en Augusta National wilde als baan niet meer in het spel worden opgenomen), maar dat was geen groot succes. In 2018 trokken alle partners zelfs helemaal de stekker uit het spel.

PGA Tour 2K21

Maar The Golf Club en HB Studios vonden in 2K een nieuwe partner. 2K maakte naam met interactieve games in ijshockey (NHL), American Football (NFL), basketbal (NBA) en Amerikaans worstelen (WWE) en ziet ook toekomst in golf. Niet Woods of McIlroy is het boegbeeld van de eerste versie van PGA Tour 2K21, maar Justin Thomas. De Amerikaan is uiteraard enthousiast. "Een hele eer om als eerste golfer te worden uitgekozen voor de cover van de allereerste PGA TOUR 2K-game."

 

Ontwerpen

De game komt er in versies voor PlayStation 4, Xbox One, Windows-pc via Steam, Nintendo Switch* en Google Stadia en is vanaf 15 augustus dit jaar verkrijgbaar. Gamers kunnen op vijftien PGA Tour-banen spelen en naast Thomas met elf andere PGA Tour-professionals, maar ook een eigen MyPlayer personaliseren. Daarnaast kun je in het spel ook je eigen greens en fairways maken met de duizenden opties die de Course Designer biedt. Nieuw in deze game is ook dat deze wordt gepresenteerd als een televisie-uitzending, met ultramoderne graphics, dynamische cutscenes en een naadloos herhalingssysteem, voorzien van Amerikaans commentaar van Luke Elvy en analist Rich Beem.