Banen & Clubs

Zonnepanelen op onze golfholes?

Golfbaaneigenaren worden dezer dagen benaderd door leveranciers van zonnepanelen die hun kans ruiken. Als aasgieren cirkelen ze boven greens en fairways, de een zijn dood wellicht de ander zijn brood.

Bovenstaande zinnen over zonnepanelen lees je in de column die Gerard Louter schreef voor de onlangs verschenen extra online editie van GOLF.NL magazine. Die column begint zo:

Wanhoop. Overleven. Radeloosheid. Verziekt. Verontwaardiging. Dramatisch. Machteloos. Failliet. Boosheid. Al die woorden kom je tegen in de twee artikelen – interviews met NGF-directeur Jeroen Stevens en met vier golfbaaneigenaren – die ik voor deze Golf.nl heb geschreven. Ik tik al ruim dertig jaar stukjes over golf in allerlei blaadjes, golfers zijn  wel eens radeloos als er weer een bal in het water verdwijnt, toernooien kennen soms een dramatische afloop, een hole kan flink verziekt worden en tot boosheid bij golfers leiden, maar in deze speciale uitgave van Golf.nl hebben al die bovenstaande woorden een andere lading.

 

Desastreus

 

De golfbranche wordt keihard geraakt door de coronacrisis. Wanhopige golfbaaneigenaren zien hun omzet kelderen en zolang de banen gesloten dienen te blijven, kunnen ze weinig anders dan machteloos toekijken. Hoe desastreus de gevolgen uiteindelijk zullen zijn valt nog lang niet te overzien, maar dat er banen failliet gaan lijkt onvermijdelijk. 

 

Wil je een goed beeld krijgen van hoe de coronacrisis de Nederlandse golfbanen raakt, ook nu de banen maandag weer open mogen? Lees dan het vervolg van de column in de vorige week verschenen extra online editie van GOLF.NL magazine die je ten behoeve van de steunactie  #supportervangolf voor golfbanen en -clubs voor 1,50 euro kunt downloaden. In die uitgave natuurlijk heel veel meer, oa. allerlei mooie initiatieven die golfbanen hebben bedacht voor hun leden en gastspelers. 

Klik hier voor de webshop waar je het magazine kunt downloaden

In de webshop kun je ook een exclusieve Footjoy-polo bestellen, waarmee jij je profileert als #supportervangolf. En er volgen nog meer items in het kader van de steunactie.

Lees meer over
Banen