Topgolf

Wie speelt waar? Week 25

De ogen van de hele golfwereld blijven nog even gericht op de andere kant van de Atlantische Oceaan, waar deze week niet het oorspronkelijk geplande US Open gespeeld wordt maar wel het RBC Heritage vol wereldtoppers.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

18 – 21 PGA Tour, RBC Heritage, Harbour Town GL, Hilton Head Island, South Carolina. Prijzengeld: $7.100.000 Leaderboard

18 – 21 Korn Ferry Tour, The King & Bear Classic, The King & Bear GC at World Golf Village, St. Augustine, Florida. Prijzengeld: $600.000 Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

18 – 21 PGA Tour, RBC Heritage, Harbour Town GL, Hilton Head Island, South Carolina. Prijzengeld: $7.100.000

Week 2 sinds de herstart na de coronabreak, en als vorige week op Colonial iets duidelijk is geworden is het dat je je weinig fouten kan permitteren wil je een gooi doen naar de titel in deze tijd. De Charles Schwab Challenge had direct alles: goed golf, spektakel verspreid over vier dagen en drama tot aan de playoff. Meer van dit willen we dit weekend zien tijdens de RBC Heritage, in de week waarin eigenlijk het US Open gespeeld had moeten worden. Aan de plaatjes zal het in ieder geval niet liggen op de zeebaan, waar de shotmakers in de 51-jarige historie van het toernooi op deze locatie in het voordeel zijn ten opzichte van de mannen van de verre afslagen.

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE OEFEN- EN QUALIFYING RONDEN

De coronacrisis heeft misschien dan toch nog voor één positief iets gezorgd: ijzersterke deelnemersvelden in toernooien die de toppers normaliter misschien links zouden laten liggen. Van de 154 namen die op de startlijst staan – in plaats van de reguliere 132 – zijn er 114 van winnaars op de PGA Tour, het meeste van welk toernooi dan ook sinds de Tour deze statistiek 20 jaar geleden begon bij te houden. Onder hen Rory McIlroy, Jon Rahm, Brooks Koepka, Justin Thomas en Dustin Johnson, oftewel de gehele mondiale top-5. Even kregen golffans hoop dat Tiger Woods er ook bij zou zijn, hij had zijn jacht genaamd ‘Privacy’ naar een plek relatief in de buurt verplaatst, maar Tiger wacht nog even met het maken van zijn rentree.

Ook Luke Donald gaat het nog maar eens proberen op Harbour Town. Wat was de voormalig nummer 1 van de wereld er hier al vaak dichtbij. Niet minder dan vijf keer eindigde de Engelsman op dit eiland als runner-up. Een overwinning zou ook wel weer eens welkom zijn voor Donald, die sinds zijn laatste overwinning in 2012 nooit meer écht de oude is geweest door gesukkel met materiaal en spel.

Leaderboard

European Tour eerder hervat!

Goed nieuws voor de spelers van zowel de European Tour als de Challenge Tour. Zij weten definitief wanneer ze weer aan de bak kunnen en voor een aantal spelers is dat twee weken eerder dan verwacht. Het Europese seizoen wordt vanaf 9 juli namelijk weer voortgezet met opeenvolgende toernooien in Oostenrijk, zo werd maandag aangekondigd. Bovendien zijn het Austrian Open (9-12 juli) en het Euram Bank Open (15-18 juli) ‘dual-ranking’ met telkens €500.000 in de prijzenpot. Aan beide toernooien bewaren Nederlanders die (mogelijk) meedoen goede herinneringen: Joost Luiten won in 2013 het Austrian Open (dat toen nog Lyoness Open heette), en Darius van Driel greep de grote beker bij het Euram Bank Open toen dat in 2018 voor het eerst op de Challenge Tour werd georganiseerd. 

Kalender European Tour
Kalender Challenge Tour

Britse speelsters mogen weer

Het eerste volwaardige toernooi op de kalender van de Ladies European Tour zou meteen een major zijn, maar het Evian Championship (6-9 augustus) werd geschrapt. Dit gebeurde volgens de organisatie vanwege onzekerheden rondom het in- en uitreizen van speelsters uit Azië en Amerika. Britse speelsters krijgen vanaf deze week wel al de gelegenheid om te spelen, in zeven eendaagse wedstrijden dankzij de steun van Justin Rose. De winnaar van de gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in 2016, sponsort de toernooireeks met een gift van 35.000 pond. "Golf heeft mij heel veel gegeven", aldus Rose. "In het begin van mijn loopbaan had ik het heel moeilijk (hij miste 21 cuts op rij, red), maar ik had geen last van een pandemie! Ik kon tenminste toernooien spelen."

Lees hier meer over de wedstrijdenreeks die op 18 juni begint.
Kalender Ladies European Tour

LPGA Tour - Symetra Tour – ProGolfTour - Alps Tour

 

Ook deze circuits moesten natuurlijk toernooien schrappen of uitstellen. Dit zijn de eerstvolgende toernooien die nu op de kalenders staan:

 

LPGA Tour: Marathon Classic, 23-26 juli

Kalender

 

Symetra Tour: Firekeepers Casino Hotel Championship, 24-26 juli

Kalender

 

Pro Golf Tour: Raiffeisen Pro Golf Tour, 4-6 augustus

Kalender

 

Alps Tour: Gosser Open, 13–15 augustus

Kalender

 

 

Lees meer over
Topgolf PGA Tour