Topgolf

Huizing voor 'de helft' tevreden

Met een knappe slotronde eindigde Daan Huizing als beste Nederlander in de British Masters. Goed nieuws voor Joost Luiten, die door versoepelde quarantainemaatregelen toch over een week afreist naar de Verenigde Staten om het PGA Championship te spelen.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Op de Close House Golf Club net buiten Newcastle sloot Huizing zijn Betfred British Masters heel goed af. Met een ronde in 68 slagen (-3) was hij een van de betere spelers op de slotdag. Huizing klom dan ook 34 plekken in het klassement en werd 29ste.

Shortgame

Op de eerste negen noteerde hij twee birdies, na de turn volgden er nog drie (en ook twee bogeys). Dat stemde hem tevreden. ‘Dit was een keurige ronde van begin tot eind. Er stond een harde wind, mooi dat ik dan het verschil hebben kunnen maken’, aldus Huizing, die minder tevreden was met de hele week. ‘Ik heb veel laten liggen met mijn shortgame en op de eerste drie dagen zeven drieputts. Dat is zonde. Van tee tot green was het grotendeels wel sterk. Ik moet dus werken aan mijn spel op de green, zodat ik de komende weken hoger op het leaderboard kan meedoen.

Overboord

Voor Lars van Meijel verliep de dag minder fortuinlijk. Na een triple bogey op de par-4 zesde hole, leken zijn goede bedoelingen al overboord te kunnen worden gegooid. Maar twee opeenvolgende birdies leken hem weer op het goede spoor te zetten. Maar dat was schijn. Vijf bogeys op de resterende tien holes wierpen de Brabander ver terug (53ste). Donderdag waren Darius van Driel en Wil Besseling er niet in geslaagd om de cut te halen in het eerste toernooi van de UK Swing.

Het toernooi, waarin gastheer Lee Westwood wel de cut haalde maar in de staart van het klassement over vier dagen eindigde, werd gewonnen door de Italiaan Renato Paratore met -18. De 23-jarige Italiaan liet de Noor Rasmus Hojgaard en de Zuid-Afrikaan Justin Harding achter zich. Het is de tweede zege van Paratore op de European Tour. In 2017 won hij de Nordea Masters in Zweden. 

Eindstand

Joost Luiten portret februari 2020 Seve Golfcenter
Beeld: Tim Buitenhuis
 

Luiten naar PGA Championship

Goed nieuws was er vandaag ook voor Joost Luiten, die niet in Engeland speelde. De Amerikaanse autoriteiten hebben de quarantainemaatregelen voor golfers (en caddies) die het land binnenkomen voor het spelen op de PGA Tour versoepeld. Ze hoeven niet eerst twee weken in quarantaine. Die versoepeling heeft Luiten doen besluiten om toch af te reizen naar de Verenigde Staten om daar over een kleine twee weken het US PGA Championship (6-9 augustus) in San Francisco te spelen. Eerder nog waren de twee weken quarantaine en het oplopende aantal besmettingen in Californië voor Luiten redenen om af te zien van deelname aan de eerste major van het jaar. Luiten speelt volgende week ook het Hero Open in het Engelse Birmingham.