Topgolf

LET-missie Bontan strandt voorlopig

Voor Zhen Bontan hield de jacht op een tourkaart voor de Ladies European Tour vandaag voorlopig op. Na haar slechtste ronde in de LET Tourschool deze week, miste ze de cut en de finaledag morgen.
Beeld: Tristan Jones (LET)

Beeld: Tristan Jones (LET)

Bontan begon de week nog goed, maar zakte wel elke dag iets verder terug. Helaas op de vierde dag te veel. Ze had bij de beste zestig moeten eindigen, maar door een slotronde in 78 slagen (+7) werd het een gedeelde 78ste plaats en kwam ze vier slagen tekort om morgen mee te kunnen doen in de finaleronde. Dan worden de tourkaarten verdeeld en de beste top-20 komen in het bezit van een goede. 

'Voor mij houdt het helaas op', aldus Bontan vanuit Spanje. 'Ik speelde vandaag niet goed genoeg. Dat blijkt ook wel uit de score.'

Ervaring meenemen

Teleurgesteld pakt Bontan na deze week weer de draad op. 'Ik moet de ervaring van deze week en die van vorige week meenemen in professionele carrière. We zullen het ook met het team evalueren. Dat ik niet op de LET zal spelen dit seizoen is helder, maar volgende week wordt ook duidelijk wat er eventueel nog mogelijk is. Er is dit seizoen ook een mooi LET-toernooi in Nederland. Ik hoop zeker dat ik daar kan spelen. Er is nog geen kalender voor de LET Access, het niveau onder de LET, maar daar liggen misschien ook voor mij kansen.'

Meer prijzengeld

De Ladies European Tour maakte deze week het speelschema bekend voor 2020. De organisatie, die de handen ineen heeft geslagen met de LPGA, maakte bekend dat er een record van 18 miljoen euro prijzengeld is te verdienen op de LET. Er zijn 24 toernooien, waarvan er 15 in Europa. Er zijn zeven nieuwe toernooien en een daarvan is het Dutch Ladies Open, dat van 2 tot en met 5 juli op de Rosendaelsche wordt gespeeld (zie onder). Daardoor krijgt de NGF, de organisator van het toernooi, ook een aantal startbewijzen voor toernooien op de Ladies European Tour, dat aan Nederlands talent kan worden gegeven.

Leaderboard LET Tourschool

Lees meer over
Topgolf LET