Topgolf

Luiten boekt geen vooruitgang

Joost Luiten is er niet in geslaagd om op dag drie van de Omega Dubai Desert Classic zijn positie te verbeteren. Sterker nog: met een ronde 73 maakt hij een val in het klassement. De Chinees Ashun Wu gaat in Dubai aan de leiding.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De rondjes van Luiten op de Emirates Golf Club hebben één opvallende gelijkenis. Hij begint ze goed - drie dagen lang dook hij eerst twee onder par - maar levert in het vervolg van de ronde 'net zo makkelijk' weer slagen in. Kwam hij de eerste twee dagen daardoor steeds uit op level par, vandaag sloeg de balans net even door naar de verkeerde kant (+1). Twee bogeys, een dubbel bogey en drie birdies gaven de kaart kleur, maar Luiten had zich ongetwijfeld een andere voorstelling van de ronde gemaakt.

Er werd op hetzelfde moment redelijk goed gescoord waardoor Luiten na binnenkomst al zo'n 17 plaatsen zakte in het klassement. Een andere KLM Open-winnaar deed wel van zich spreken op moving day. Ashun Wu, winnaar van het KLM Open 2018, gaat daardoor na drie ronden alleen aan de leiding. De Chinees (-11) heeft een slag voorsprong op de Fransman Victor Perez.

Kijk hieronder naar een samenvatting van Ziggo Sport

Loading the player...

Luiten speelt morgen in een van de vroege flights samen met de Belg Thomas Detry. Beiden hebben - voor wat het waard is - elf slagen achterstand op Wu

Leaderboard