Topgolf

Van Dam: 'Niet klagen na een top-5'

Met een goed gevoel en een top-5 in de Australian Ladies Classic sluit Anne van Dam haar trip Down Under af. Over drie weken begint ze aan de West Coast Swing op de LPGA Tour.
Beeld: LET (Tristan Jones)

Beeld: LET (Tristan Jones)

Met vijf slagen achterstand voor het ingaan van de laatste ronde wist Anne van Dam dat niet alleen een goede ronde van haar nodig zou zijn om nog een kans te maken op een zege. Ze was op de Bonville Golf Club ook afhankelijk van een mindere dag van andere speelsters. De Arnhemse begon voortvarend met twee birdies op de eerste drie holes, maar de Australische amateur Stephanie Kyriacou - die als leider aan de laatste 18 holes was begonnen - bleek er niet door geïmponeerd. De local hero had totaal geen last van druk en pakte overtuigend de titel na een slotronde 65 en maar liefst acht slagen voorsprong op de nummer twee.

Niet klagen

Dat was niet Anne van Dam. Na het goede begin stokte haar opmars op de slotdag. 'Ik speelde net niet scherp genoeg en mijn finish van +2 op de laatste zes holes was jammer.' Van Dam eindigde uiteindelijk op een gedeelde vijfde plaats en daarmee was ze tevreden. 'Fijn om de serie van drie toernooien zo af te sluiten. Winnen hier werd bij het ingaan van het weekend al lastig, omdat ik al redelijk ver achterstond. Zaterdag had ik een goede dag en vandaag had er met een goede ronde een top-3 ingezeten. Maar na een top-5 ga ik niet klagen.'

Rustperiode

Voor Van Dam zit het avontuur Down Under er nu op. Vanwege het coronavirus zijn enkele toernooien van de LPGA in Azië afgelast, waardoor Van Dam nu een 'rustperiode' van drie weken heeft, voordat ze aan de West Coast Swing in de Verenigde Staten begint.

Eindstand

 

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LET