Topgolf

Van Dam klimt naar top-10

Anne van Dam vindt in de Australian Ladies Classic de weg naar de top. De Nederlandse staat er na twee dagen op het Bonville Golf Resort heel goed voor.
Beeld: LET (Tristan Jones)

Beeld: LET (Tristan Jones)

Anne van Dam speelde op de tweede dag van de Australian Ladies Classic een knappe ronde zonder fouten. Ze hield de bogeys van de kaart en dankzij vier birdies (ronde 68) maakte ze een flinke sprong in het klassement. Na twee ronden staat Van Dam op een gedeelde zesde plaats, al is het gat met de top-2 halverwege het toernooi best wel groot. De Amerikaanse Lauren Stephenson (-14) en de Koreaanse Ayean Cho (-13) hebben al een stevige 'demarrage' geplaatst. De nummer drie volgt op -7. Van Dam (-6) zit daar met een slag meer heel kort achter.

Coronavirus

Het toernooi van de Ladies European Tour op het Bonville Golf Resort is sterk bezet en dat heeft mede te maken met het feit dat vanwege het coronavirus drie toernooien op het Aziatische continent geschrapt zijn. Een aantal LPGA-tourspeelsters besloot daarom om nog even in Australië te blijven voor dit event op de Ladies European Tour.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LET