Nieuws

Wie speelt waar? Week 7

Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn, kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

13-16 februari, PGA Tour, Genesis Open, Riviera CC,  Pacific Palisades, Californië. Prijzengeld: $ 9.300.000 Leaderboard

13-16 februari, LPGA, ISPS Handa Women’s Australian Open,  Royal Adelaide GC, Adelaide. Prijzengeld $ 1.300.00 Leaderboard

13-16 februari Challenge Tour, Dimension Data Pro-Am, Fancourt Golf Estate, George, Zuid-Afrika. Prijzengeld $ 400.000 Leaderboard

12-14 februari,  ProGolf Tour, Open Palmeraie Country Club,  Palmeraie Country Club, Casablanca. Prijzengeld € 30.000 Leaderboard

10-13 februari, Amateurs, Zuid-Afrikaans Strokeplay Kampioenschap, Randpark Golfclub, Johannesburg. Leaderboard

Nederlanders: Koen Kouwenaar, Dario Antonisse, Nordin van Tilburg, Bob Geurts en Kiet van der Weele.

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

16 februari, PGA Tour, Genesis Open  Riviera CC,  Pacific Palisades,  Californië. Prijzengeld: $ 9.300.000

Een deelnemersveld om van te smullen op een van de beste banen die de PGA Tour jaarlijks aandoet. Negen spelers uit de top 10 van de wereld treden aan op Riviera Country Club bij Los Angeles, alleen Webb Simpson laat het toernooi aan zich voorbijgaan. Tiger Woods speelt zijn tweede toernooi in 2020 na zijn keurige negende plaats in het Farmers Insurance Open drie weken geleden. Woods is de gastheer van het toernooi, er wordt veel geld ingezameld voor zijn Foundation.

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE OEFEN- EN QUALIFYING RONDEN

Riviera is de baan waar Tiger Woods in 1992 als 16-jarige amateur onder heel veel aandacht van de media zijn debuut maakte op de PGA Tour (zie het filmpje hieronder). Het Genesis Open is ook een van de toernooien die de winnaar van 82 toernooien op de PGA Tour nog nooit wist te winnen. Dertien keer eerder speelde Tiger maar verder dan twee tweede plaatsen in 1998 en 1999 kwam hij niet. Wie niet in de top 10 van de wereld staat maar deze week zeker tot de topfavorieten moet worden gerekend is Bubba Watson. De nummer-45 van de wereldranglijst won het toernooi drie keer. Ook de 49-jarige Phil Mickelson, twee keer winnaar op Riviera en de laatste weken weer goed op dreef, maakt zijn opwachting op Riviera. Het prijzengeld is dit jaar opgetrokken naar 9.3 miljoen dollar. De winnaar krijgt naast een cheque van 1.674.000 dollar ook drie jaar speelrecht op de PGA Tour.

Meesterwerkje

Er is na een onlangs uitgebracht rapport van de R&A en de USGA volop discussie in de golfwereld of er iets gedaan moet worden tegen de steeds grotere afstanden die de hedendaagse topspelers slaan. Waar dat uiteindelijk toe gaat leiden is de vraag, zeker is dat Riviera Country Club, geopend in 1927, met de vele doglegs en kleine greens nog steeds een geweldige test is. Duidelijk is ook dat de longhitters zich erg thuis voelen op de traditionele parkbaan. De laatste vier edities werden gewonnen door Bubba Watson (2016), Dustin Johnson (2017), Bubba Watson (2018) en vorig jaar was J.B. Holmes, ook niet kinderachtig van de tee, de beste. Twee holes van Riviera die het meest in het oog springen: de par-3 zesde met een  bunker in het midden van de green en de 288 meter par-4 tiende. Die laatste hole is een architectonisch en strategisch meesterwerkje: de hole is op allerlei manieren te spelen, een eagle maken na een drive op de green kan, maar overal schuilt ook heel subtiel het gevaar. De weersvoorspelling voor deze week is heel goed dus een toernooi om je heel erg op te verheugen.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 20:00 - 24:00 za 19:00 - 24:00 zo 19:00 - 00:30

Leaderboard


16 februari, LPGA, ISPS Handa Women’s Australian Open,  Royal Adelaide GC. Prijzengeld $ 1.300.000

Vorig jaar was er geen geluk voor Anne van Dam in het Women’s Australian Open. Ze hoopte en dacht ook te kunnen spelen maar kwam niet verder dan de reservelijst. Ook via het kwalificatietoernooi wist ze geen startbewijs te veroveren. Dit jaar is de status van de beste golfer van Nederland hoger en komt ze zonder problemen in het sterk bezette toernooi. Er komen vijftien majorwinnaars aan de start op de geweldige baan van de Royal Adelaide Golf Club en drie speelsters uit de top 10 van de wereld, onder wie de winnares van vorig jaar, de Amerikaanse Nelly Korda.

Corona virus

Na het Australian Open is er een gat ontstaan op de kalender van de LPGA nu het circuit heeft besloten het Honda LPGA Thailand en het HSBC Women’s World Championship in Singapore geen doorgang te laten vinden vanwege het coronavirus. Het eerstvolgende toernooi is nu de Volvik Founders Cup (19 – 22 maart) in Phoenix. 

Televisie: Ziggo Sport Golf: woensdag 19 februari 20:00 - 21:30 

Leaderboard

13 – 16 februari Dimension Data Pro-Am, Fancourt Golf Estate, George, Zuid-Afrika. Prijzengeld $ 400.000 

Het derde en laatste toernooi in een reeks door de Sunshine Tour en de Challenge Tour georganiseerde toernooien in Zuid-Afrika. Er wordt in een pro-am format gespeeld op drie banen van het bekende Fancourt Golf Estate. Voor de pro’s is er naast een teamklassement met een amateur ook een ‘gewoon’ 72 holes strokeplay toernooi. De eerste prijs bedraagt $ 53.000 en als bonus is een startbewijs te verdienen voor de FedEx St. Jude Invitational in juli, een van de rijk gedoteerde World Golf Championships.

Leaderboard