Topgolf

Besseling sluit positief af

Na een complete off-day op zaterdag, heeft Wil Besseling het English Championship met een 67 (-4) toch goed af kunnen sluiten. Desondanks moet de Noord-Hollander genoegen nemen met een plek in het achterveld.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De tweede flight van de ochtend, daarin moest Wil Besseling al vertrekken. Die vroege starttijd deerde hem niet, want prompt kende hij zijn beste opening van de week met birdies op 1 en 2 - die laatste was tot dusver de lastigste hole van de Hanbury Manor Marriott Hotel & Country Club. De man uit Hoorn volgde het op met een aantal pars, waarna hij opnieuw een super stretch kende met drie birdies in vijf holes rond de turn. Helaas was er voor Besseling ook nog een bogey op 14, maar dat deed weinig af aan zijn goede slotronde. Hij ontsteeg met zijn totaal van -5 in ieder geval de voorlaatste plaats van de overgebleven spelers en kwam uit op de 63ste plek. Net als Joost Luiten, Darius van Driel en Lars van Meijel speelt Besseling volgende week de Celtic Classic op het befaamde Celtic Manor.

Vierde titel Sullivan

Eigenlijk was het na 54 holes wel al duidelijk dat Andy Sullivan het English Championship zou gaan winnen. De goedlachse Brit begon op -21 met liefst vijf slagen voorsprong aan de slotronde en maakte geen fout. Sterker nog, met een afsluitende 65 voor -27 vergrootte hij het gat naar nummer 2 Adrian Otaegui met nóg twee slagen

Leaderboard 

Lees meer over
European Tour Topgolf