Topgolf

Besseling glipt nog door een kier

Van de drie Nederlanders in het English Championship is er na twee dagen nog één over: Wil Besseling. Hij glipte door een kier naar het weekeinde.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Lange tijd leek het ernaar uit te zien dat geen enkele Nederlander zich zou plaatsen voor het weekeinde van het English Championship. Lars van Meijel startte vandaag vrij laat als eerste landgenoot en kwam weliswaar onder par binnen, maar zijn score over 36 holes (-3) bleek al snel niet voldoende om de schifting te overleven.

Birdiestreak

Wil Besseling en Daan Huizing gingen nog later de baan in. De Noord-Hollander, die na een ronde 70 (-1) gisteren wist dat hij vandaag een lage score zou moeten realiseren, wisselde op de eerste negen birdies met bogeys af en daar schoot hij niks mee op. Na de turn leverde een birdiestreak van drie hem wel een plek in de bovenste helft van het klassement op en die positie hield hij keurig vast tot het einde. De ronde 67 (-5 voor het toernooi) was precies genoeg. ‘Ik was blij met mijn spel vandaag’, aldus Besseling. ‘Ik bleef geduldig, ook na een paar foutjes op 1 en 7. Ik sloeg veel fairways, in tegenstelling tot gisteren. Daardoor kreeg ik ook betere kansen op de par-5 holes. Ik mag weer twee dagen door in dit birdiefestijn en kijk uit naar morgen.’
Twee bogeys op de eerste vier holes waren al geen beste voortekenen voor Daan Huizing en de man uit Soest kreeg zijn ronde daarna inderdaad ook niet meer op gang. Met een teleurstellende 71 (+1) moest hij afscheid nemen van het toernooi.

Baanrecord

Besseling moet morgen wel flink aan de bak, wil hij ook bovenin nog een rol van betekenis spelen. Er wordt laag gescoord op Hanbury Manor Marriott Hotel & CC in Hertfordshire. De Engelsman Andy Sullivan verbeterde op de tweede dag met een 62 het baanrecord en gaat met -14 aan de leiding, op een slag gevolgd door zijn landgenoot Laurie Canter en Dean Burmeister (Zuid-Afrika).

Leaderboard

Loran Appel
Beeld: Golfsupport

Bij de meisjes won topfavoriete Anne-Sterre den Dunnen met twee keer een 69. Den Dunnen had onlangs ook al de Voorjaarswedstrijd gewonnen en speelt volgende week het ‘grote’ NK op haar homecourse De Houtrak. Lauren Holmey werd op twee slagen tweede en het brons was voor Rosanne Boere.

Anne-Sterre Den Dunnen
Beeld: Golfsupport

Uitslagen

Lees meer over
European Tour Topgolf