Topgolf

Winst Willett, Luiten 31ste

Joost Luiten kwam in de laatste ronde van het BMW PGA Championship te laat op stoom en moest genoegen nemen met een 31ste plaats. De winst op Wentworth ging naar Danny Willett.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Joost Luiten kwam in de laatste ronde van het BMW PGA Championship pas laat op stoom. Na elf holes op de West Course van Wentworth was de 33-jarige golfer +3 voor de dag door een bogey op hole 2 en een dubbel-bogey op 11. Op hole 12, 13 en 14 maakte Luiten drie opeenvolgende birdies om naar gelijk par terug te gaan. Een ronde onder de par zat er echter niet in. Met vier pars kwam Luiten uit op 72 slagen, gelijk par. Met een totaal van -3 eindigt hij op de gedeelde 31ste plaats, goed voor ruim vijftigduizend euro.

Besseling in Dunhill Links

Volgende week speelt Luiten het Dunhill Links Championship in Schotland op Kingsbarns, Carnoustie en de Old Course in St Andrews. Daar krijgt hij gezelschap van landgenoot Wil Besseling. De Noord-Hollander die voornamelijk op de Challenge Tour actief is, werd vorige week knap zevende in het KLM Open. Een top-10 notering op de European Tour betekent speelrecht in het volgende toernooi, maar die regel gold niet voor het BMW PGA Championship, het vlaggenschiptoernooi van de Tour. Een week later mag Besseling wel spelen en hij kiest er voor het toernooi in de Provence op de Challenge Tour te laten schieten ten faveure van het met vijf miljoen dollar gedoteerde Dunhill Links.

Winst Willett

De zege in het BMW PGA Championship ging naar Danny Willett. De 31-jarige Engelsman speelde de eerste tien holes in vier onder en sloeg met -19 een gaatje. Die voorsprong gaf hij niet meer uit handen. Met een laatste ronde 67 kwam Willett uit op -20,  drie slagen beter dan Jon Rahm die alleen tweede werd voor de Zuid-Afrikaan Christiaan Bezuidenhout. Met zijn overwinning verdient Willett 1.056.661 euro. In 2016 won de Engelsman de Masters, maar na die eerste majorzege kwam hij in een vormcrisis. Willett wisselde van coach – van Pete Cowen naar Sean Foley – en vond het juiste spoor terug. Eind 2018 was er de overwinning in het slottoernooi van de European Tour in Dubai, nu is er een nieuwe grote zege in een Rolex Series toernooi voor Willett die op de wereldranglijst stijgt van 58 naar een positie rond plaats dertig. 

Ryder Cup

Op de West Course van het prestigieuze Wentworth waren niet alleen veel euro's te verdienen, maar ook de eerste punten voor het Ryder Cup-klassement van team Europa. Pas over een jaar wordt daarvan de balans opgemaakt maar Willett die in 2016 Ryder Cup speelde deed ook in dat opzicht natuurlijk heel goede zaken. 

Leaderboard