Topgolf

Caron goed in ochtend, comeback Luiten

Joost Luiten kende een openingsronde met twee gezichten bij het 100ste KLM Open. Nederlands beste golfer herstelde zich na de turn op sublieme wijze van een slecht begin in Amsterdam en tekende voor een 69 (-3). Rowin Caron deed het nog één slag beter met een knappe 68 (-4).
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Joost Luiten begon op de tweede negen van The International niet zoals gewenst aan de jacht op zijn derde KLM Open-titel. Al op zijn tweede hole moest de Bleiswijker een bogey toelaten, om dat vervolgens op 15 en 18, waar zijn tweede slag in het water verdween, nog eens te doen. Na de turn begon Luiten dan toch te profiteren van de goede omstandigheden - de zon kwam steeds meer tevoorschijn bij weinig wind. Met vier birdies in vijf holes tijd dook de nummer 90 van de wereld zelfs voor het eerst onder par. Ook het slot mocht er zijn. Zowel op 8 als de lastige 9de maakte hij birdie, waardoor hij zich met een tweede helft in 30 slagen ijzersterk revancheerde voor de eerder opgelopen schade. Met -3 staat hij vooralsnog twaalfde.

Caron gelijk met Garcia

Dé landgenoot van de ochtend was tot dusver Rowin Caron. De 26-jarige golfer die normaal zijn toernooien op de Challenge Tour en Tour Latinoamérica speelt, kende een vliegende start op de waterrijke par-72 baan. In de eerste helft van zijn ronde maakte hij twee birdies, om in het tweede gedeelte pas echt toe te slaan. Caron won slagen op 10 en 11, om met zijn derde birdie op rij naar -5 te gaan en de leiding te pakken. Helaas kon de Nederlander zijn ronde niet in stijl afmaken. Op 17 moest hij dan toch zijn eerste bogey van de dag op de kaart noteren, om na een afsluitende par te tekenen voor een desondanks uitstekende 68 (-4), bij binnenkomst goed voor een gedeelde zesde plaats.

Ook Reinier Saxton begon goed aan zijn toernooi. Hij sloeg vier birdies en een bogey en tekende uiteindelijk voor dezelfde score als Luiten. Sven Maurits en Kiet van der Weele gingen met een 71 (-1) ook onder het baangemiddelde rond, iets wat Wil Besseling (level par) net niet lukte. Mike Toorop (+2) heeft morgen een goede ronde nodig om het weekend nog te bereiken, net als homepro Mark Reynolds (+3). Voor Dario Antonisse (+7) is het weekeinde ver weg.

De koppositie is vooralsnog in handen van Callum Shinkwin op -6. Zeven spelers delen achter de Engelsman de tweede positie met een score van -5 na de eerste ochtend. Onder hen de Maleisiër Gavin Green en de Engelsen Chris Paisley en Sam Horsfield. Sergio Garcia, een van de grote blikvangers van deze jubileumeditie van het KLM Open, bracht een score van -4 binnen. Titelverdediger Ashun Wu liep een ronde van 69 (-3). In de middag komen onder anderen Lee Westwood, Martin Kaymer en Patrick Reed nog in actie op The International.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.