Topgolf

Solheim Cup: Van Dam in schijnwerpers

Anne van Dam speelt deze week haar eerste Solheim Cup. De 23-jarige Arnhemse krijgt veel aandacht door haar prachtige swing en verre drives. Hoe gaat ze om met die aandacht, en wat zeggen haar Europese teamgenoten over de 'rookie'?
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het grootste evenement in damesgolf staat op het punt van beginnen: de Solheim Cup. Van Dam arriveerde vroeg op Gleneagles voor een goede voorbereiding op de strijd tussen Team Europe en Team USA. Ze staat totdat de strijd losbarst op vrijdag niet alleen op de drivingrange en de golfbaan, maar de populaire speelster heeft ook flink wat mediaverplichtingen. Hoe gaat ze om met die aandacht? GOLF.NL is de hele week aanwezig op Gleneagles voor de Solheim Cup. Bekijk deel 1/3 van onze videopreview:

Over de Solheim Cup 2019

De 16de editie van de Solheim Cup wordt gespeeld op de Centenary Course van Gleneagles. De par-72 baan was in 2014 ook het strijdtoneel voor de Ryder Cup (die Europa won met 16.5 - 11.5). Anne van Dam - momenteel de nummer 99 op de wereldranglijst - kwalificeerde zich via de ranking van de Ladies European Tour. 

Christel Boeljon was de eerste Nederlandse speelster in de geschiedenis die uitkwam voor Europa. De inmiddels gestopte Nederlandse won in 2011 op Kileen Castle (Ierland) met 15-13 van Team USA.

Van de 15 ontmoetingen won Amerika er 10. In de laatste twee edities (Des Moines 2017 & St. Leon Rot 2015) was Amerika te sterk voor Europa. Het is de 3de keer dat de Solheim Cup in Schotland wordt gespeeld, de vorige twee edities (Loch Lomond 2000 & Dalmahoy 1992) werden gewonnen door Europa.