Renee de Ruijter en Siene Dresselhuys in de foursome bij het ELTK.
Beeld: Josh Parkyn

Dames winnen, heren verliezen

7 september 2019 Redactie GOLF.NL
Ook de vijfde en laatste dag van de Europese teamkampioenschappen voor senioren in Bulgarije (dames) en Denemarken (heren) verliep voor de Nederlandse ploegen met wisselend succes. De dames wisten te winnen van Duitsland, terwijl de heren juist verloren van de oosterburen.

Na de nederlaag een dag eerder, restte voor de damesselectie van de NGF de strijd om plek 7. En het begin mocht er zijn op BlackSeaRama, iets boven Varna aan de Zwarte Zee. De foursome werd gewonnen en Kristine ten Doesschate rekende in de eerste single af met haar Duitse opponente. Dat Marianne Geers met 7&5 verloor maakte al niet meer uit omdat Joyce van Tongeren het beslissende punt over de streep trok. Zo eindigden de dames hun ELTK op een hoge noot, met een overwinning op uittredend kampioen Duitsland en de zevende plaats. De Europese titel was voor Engeland.

'Vandaag viel alles op zijn plaats', blikt captain Caroline Huyskes terug. 'Het verschil werd gemaakt door Joyce (van Tongeren, red.). Ze stond 3 down na 9 holes, maar wist dat door goed spel terug te brengen naar all-square na 16. Dit maakte haar Duitse tegenstander nerveus, die prompt een drie-putt maakte op 17, waardoor Joyce op voorsprong kwam.  Met een halve op 18 werd het winnende punt binnengehaald en was de winst op Duitsland een feit. Vandaag heeft het team boven haar kunnen gepresteerd en dat is beloond met een mooie zevende plaats. Na twee jaar achter elkaar als achtste te zijn geworden voelt dat heel goed.'


Dames: Nan Croockewit, Renee de Ruijter, Siene Dresselhuys, Marianne Geers, Kristine ten Doesschate, Joyce van Tongeren
Captain: Caroline Huyskes 

Leaderboard

Heren

De heren lukte het net niet om met een overwinning af te sluiten, al zou de uitslag (1,5-3,5) doen vermoeden dat de Duitsers veel beter waren. Op één duel na zat het in alle partijen dicht bij elkaar. De foursome ging verloren, maar even later deed Bart Nolte - de man die gisteren nog een hole-in-one sloeg - iets terug namens Oranje. Het mocht niet baten, want nadat de volgende twee singles achtereenvolgens gehalved en verloren gingen, kon in de laatste single geen play-off uit het vuur gesleept worden. Nederland eindigde op plek 6, terwijl ook hier Engeland er met de eindoverwinning vandoor ging.

Heren: Jeroen Kamil, Bart Nolte, Marcel Roelofsma, Philip Rubay Bouman, Pieter van Doorne, Pieter van Steenbergen. 

Captain: Pem van Heek 

Leaderboard

Nederland senioren ELTK Denemarken 2019

Lees meer over

Amateurs