Topgolf

Luiten begint met 70 aan WGC in Shanghai

Joost Luiten kende vannacht een prima start bij het World Golf Championship in Shanghai. Na een relatief rustige openingsronde in 70 slagen (-2) staat hij keurig in de top-30 bij de HSBC Champions. Ook Dewi Weber bewoog in de jacht op een LPGA-kaart de goede kant op.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Joost Luiten begon op de Sheshan International Golf Club met vier pars, waar veel spelers al onder par doken. Dat deed de Nederlander zelf pas op 5, om die slag een hole later alweer in te leveren. Wat volgde waren opnieuw vier pars en een nieuwe bogey, absoluut geen schande op 11. Het geduld van Luiten werd beloond op de twee afsluitende par-5s. Allereerst met eagle op 14 om weer terug de rode cijfers in te gaan, en vervolgens met de tweede birdie van de dag op boven par spelende slothole. Na deze 70 staat de Zuid-Hollander er met -2 netjes bij in de top-30 van het met ruim 10 miljoen dollar gedoteerde kampioenschap, op dezelfde score zijn spelers als Jordan Spieth, Henrik Stenson en Bubba Watson terug te vinden.

In het sterkbezette WGC-HSBC Champions (er doen maar 78 spelers mee) is het echter niet een van de absolute wereldtoppers die het voortouw heeft genomen. Late starter Haotong Li schoot voor eigen publiek uit de startblokken met vijf birdies op zijn eerste negen, om vervolgens weg te lopen naar -8. Dat is één slag beter dan Victor Perez uit Frankrijk en twee beter dan onder meer titelverdediger Xander Schauffele. Ook Adam Scott (-6) is goed begonnen aan het laatste World Golf Championship van 2019, net als Rory McIlroy (-5), Louis Oosthuizen die bovendien een hole-in-one sloeg en Danny Willett (beiden -4). 

Leaderboard

Weber heeft kaart weer in zicht

Op Pinehurst heeft Dewi Weber door bogeyvrij uiterst goede zaken gedaan in haar zoektocht naar een LPGA-kaart. In de vijfde van acht rondes slechtte ze voor het eerst de grens van 70 (69 voor -3) en staat ze tevens voor de eerste keer aan de goede kant van de streep. Na de zesde ronde volgt later vandaag een cut, maar die haalt Weber normaal gesproken wel. Vervolgens is het zaak om op No. 9 van Pinehurst bij de beste 45 speelsters te eindigen zaterdag, dan speelt de eerstejaarsprof volgend seizoen samen met Anne van Dam op het hoogste niveau in het vrouwengolf.

Leaderboard

Geniet van de ace van Louis Oosthuizen en de hoogtepunten van dag 1.

Loading the player...
Loading the player...