Nieuws

Wie speelt waar? Week 44

Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

31 – 03 World Golf Championships, WGC-HSBC Champions, Sheshan International GC, Shanghai, China. Prijzengeld: $10.250.000 Leaderboard

30 – 02 LPGA Tour, Q-Series week II, Pinehurst No. 9, Pinehurst, North Carolina. Prijzengeld: $150.000 Leaderboard

31 – 03 PGA Tour, Bermuda Championship, Port Royal GC, Southampton, Bermuda. Prijzengeld: $3.000.000 Leaderboard

31 – 03 LPGA Tour, Taiwan Swinging Skirts LPGA, Miramar GCC, New Taipei City, Taiwan. Prijzengeld: $2.200.000 Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

31 – 03 World Golf Championships, WGC-HSBC Champions, Sheshan International GC, Shanghai, China. Prijzengeld: $10.250.000

Het HSBC Champions is het laatste World Golf Championship van het jaar. Op de Sheshan International Golf Club in Shanghai, een van de exclusiefste banen van China, gaat een veld van nog geen 80 spelers strijden om de grootste hoofdprijs in de elfjarige geschiedenis van het toernooi – voor 2009 was het nog geen WGC. 

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE QUALIFYING RONDES

Het HSBC Champions wordt over het algemeen gezien als de minst prestigieuze van de vier, maar dat zou het er niet minder mooi om maken mocht Joost Luiten zondag met de zwart-gouden beker op de achttiende green staan. Dat zal voor de Europese nummer 26 een hels karwei worden, want ondanks dat de helft van de mondiale top-10 ontbreekt is de concurrentie moordend. Vijf van de laatste zes winnaars zijn dit jaar weer van de partij, onder hen titelverdediger Xander Schauffele. Verder aan de start in Shanghai: Rory McIlroy, Shane Lowry, Justin Rose, Jordan Spieth, Francesco Molinari en Phil Mickelson.

Een aantal spelers schitteren door afwezigheid. De grootste van hen is niet de met een knieblessure kampende nummer 1 van de wereld Brooks Koepka, maar Tiger Woods. De 43-jarige golfgrootheid evenaarde afgelopen weekend Sam Snead als het gaat om meeste overwinningen op de Amerikaanse tour (82), maar had eerder al besloten in China niet te starten. Hij zal als captain van Team Amerika wel alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden in het kader van de Presidents Cup. Datzelfde geldt voor Ernie Els van het internationale team. 

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 03:00-09:00, za en zo 03:30-09:00

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Pretty cool hotel @intercontinental shanghai wonderland πŸ‡¨πŸ‡³πŸ‘ - #intercontinental #wgc ##europeantour #hotel #china #shanghai #teamluiten #tourlife #balcony #view #cool #special #golf

Een bericht gedeeld door Joost Luiten 🏌 (@joostluitenofficial) op

30 – 02 LPGA Tour, Q-Series week II, Pinehurst No. 9, Pinehurst, North Carolina. Prijzengeld: $150.000 Leaderboard

Dewi Weber weet wat haar van woensdag tot en met zaterdag te doen staat: birdies maken. Na vier rondes op baan 6 van Pinehurst staat ze met +4 op twee slagen van de top-45 die aan het einde van de rit recht geeft op een tourkaart voor de LPGA. Nu verplaatst de beslissende fase van de Q-School zich naar No. 9 van dezelfde baan in North Carolina. Hier volgt na de zesde ronde ook nog een cut, het is zaak om dan in ieder geval bij de beste 80 speelsters te zitten. Zaterdag weten we vervolgens of er naast Anne van Dam volgend jaar nog een landgenote op het hoogste niveau van het vrouwengolf acteert.

Leaderboard
Lees meer over de kansen van Weber in onze voorbeschouwing.

31 – 03 PGA Tour, Bermuda Championship, Port Royal GC, Southampton, Bermuda. Prijzengeld: $3.000.000 Leaderboard

Deze week staat er ook nog een los PGA Tour-event op het programma. Het is pas de eerste editie van dit toernooi op het eiland in de Atlantische Oceaan, dat een overzees gebiedsdeel is van het Verenigd Koninkrijk. 

Het Bermuda Championship geldt als een zogenaamd alternate event, met veel minder prijzengeld en logischerwijs ook weinig tot geen wereldtoppers aan de start. De grootste namen zijn die van Branden Grace, Alex Noren, Mike Weir en Russell Knox – voormalig winnaar van het WGC HSBC Champions. Een andere naam die eruit springt is die van Gary Nicklaus. Hij is de zoon van The Golden Bear, de legendarische Jack Nicklaus.

Leaderboard