Topgolf

Derde plaats Besseling in Hainan Open

Wil Besseling speelde een geweldig Hainan Open, maar door een heel dure dubbel-bogey op hole 17 greep de Noord-Hollander naast de zege en werd hij gedeeld derde.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Wil Besseling stond na zestien holes in de laatste ronde van het Hainan Open met -14 gedeeld aan de leiding met de Italiaan Francesco Laporta. Op hole 17, een 420 meter lange par-4, ging Besseling in de fout. De 33-jarige golfer moest een heel dure dubbel-bogey noteren tegen de par van Laporta. Op de 521 meter lange par-5 slothole wist Besseling geen birdie te maken. Na een ronde in 70 slagen (-2) eindigde hij op de gedeelde derde plaats met de Duitser Sebastian Heisele. De winst en de eerste prijs van ruim 50.000 euro ging naar Laporta die met -14 de Fransan Robin Roussel een slag voor bleef.  

Road to Mallorca

Besseling stond bij het begin van het Hainan Open veertigste op de Road to Mallorca, de jaarranglijst van de Challenge Tour. Hij stijgt door zijn derde plaats in Hainan, goed voor 20.541 euro, naar plaats twintig. De top-15 aan het einde van het seizoen promoveert naar de European Tour.  Er staan na dit Hainan Open nog twee toernooien op de kalender, het Foshan Open met 500.000 dollar prijzengeld en de Challenge Tour Grand Final op Mallorca met 420.000 euro prijzengeld. Laporta is de leider in de Road to Mallorca voor Roussel. 

Van Driel 38ste

Darius van Driel steeg door een prima laatste ronde in 70 slagen naar de gedeelde 38ste plaats en pakte nog wat kostbare punten voor de Road to Mallorca. Hij wint een plek en gaat van 13 naar 12. Lars van Meijel (+9) en Daan Huizing (+12) misten vrijdag ruim de cut. Van Meijel is nu 16de op de Road to Mallorca, Huizing 19de.

Leaderboard

Road to Mallorca

Schema Challenge Tour 2019

Later meer

Lees meer over
Topgolf Challenge Tour