Topgolf

Luiten 69 (-2) in ronde 1 Frans Open

Joost Luiten is degelijk begonnen aan het Frans Open op Le Golf National. Na een eerste ronde in 69 slagen deelt hij de 25ste plaats.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Joost Luiten begon de eerste ronde van het Frans Open met twee pars en maakte op de par-5 derde hole zijn eerste birdie. Vervolgens kwamen er tien pars op de scorekaart van de 33-jarige Nederlander. Een tweede birdie volgde op de par-5 veertiende hole van de Albatros Course van Le Golf National. Op hole 15 kreeg Luiten van een meter of vier een goede kans op nog een birdie maar hij kreeg de bal net niet in de hole. Na een par op hole 16 ging de zesvoudig winnaar op de European Tour op de moeilijke zeventiende hole in de fout. Na een drive links in de rough wist Luiten de green niet in twee slagen te halen. De pitch was prima maar de putt van een meter of twee voor par gleed net langs de hole. Dat was een tegenvaller maar Luiten bewaarde het beste voor het einde van de ronde. Op hole 18 sloeg hij een fantastisch ijzer bijna in de hole voor eagle. De korte putt voor birdie viel wel en Luiten tekende voor een ronde 69 (-2) goed voor de gedeelde 25ste plaats.

Fox en Coetzee leiden

De leiding in het met 1,6 miljoen euro gedoteerde toernooi is in handen van Ryan Fox en George Coetzee. De Nieuw-Zeelander en de Zuid-Afrikaan kwamen tot 65 (-6) slagen. Richie Ramsay, Kurt Kitayama en thuisspeler Benjamin Hébert delen met een slag achterstand de derde plaats.  

Leaderboard