Topgolf

Twee mooie dagen voor Kouwenaar

Koen Kouwenaar heeft twee dagen tussen de sterren kunnen genieten van het Spaans Open in Madrid. De beste amateur van Nederland haalde helaas niet de cut.

Het Open de España heeft voor Koen Kouwenaar twee dagen geduurd. De Nederlandse topamateur, die deze week op Club de Campo Villa de Madrid mocht meespelen in het toernooi van de European Tour, slaagde er niet in om de cut te halen. Dat is bepaald geen schande. De 21-jarige Brabander had zijn plek in het deelnemersveld verdiend door zijn zege in het Spaans Amateur, maar het avontuur houdt na twee ronden op. 

Net als gisteren, toen Kouwenaar in +2 binnenkwam, maakte hij vandaag net even een een paar bogeys te veel. De twee birdies maakten dat bij lange na niet goed. Voor Kouwenaar was het niettemin een mooie ervaring. Hij eindigde na twee ronden met buiten de top-100, met vijf slagen te veel.

Spaans feestje

De Spaanse spelers doen er alles aan om van het toernooi in Madrid een thuisfeestje te maken. Maar liefst vier locale hero's bezetten de bovenste plekken op het leaderboard. Rafa Cabrera Bello (65) en Adri Arnaus (66) delen na vandaag de koppositie met -11. Samuel Del Val staat daar een slag achter en Jon Rahm ligt op twee slagen van de leiders op de loer.

LeaderboardChallenge Tour

In Marokko hebben drie van de vier Nederlanders zich in de Lalla Aïcha Challenge Tour geplaatst voor het weekeind, maar Lars van Meijel en Daan Huizing verspeelden wel hun goede uitgangspositie na de eerste ronde. Van Meijel speelde vandaag twee boven par en Huizing +3. Darius van Driel bewees zichzelf een slechte dienst door twee bogeys op de laatste twee holes. Daardoor miste hij de cut op twee slagen. Wil Besseling won juist net genoeg terrein op de tweede dag om ook in het weekeinde kans te maken op belangrijke euro's en punten.

LeaderboardLees meer over
European Tour Topgolf