Topgolf

Van Dam aangewezen op achtervolgen

Anne van Dam weet wat haar te doen staat, wil ze morgen de cut halen in de Volunteers of America Classic. De jonge Arnhemse moet in haar tweede rondgang birdies maken, wat ze in haar 74 (+3) op de openingsdag te weinig deed.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Vanaf de eerste hole had Anne van Dam het lastig op de Old American Golf Club, waar ze in de tweede groep startte in de ochtend. In The Colony, een voorstad van Dallas, begon de longhitter met een bogey. Twee holes later was de eerste birdie een feit, maar weer twee holes daarna volgde opnieuw bogey.  Met birdie op 9 poetste Van Dam deze echter weer weg, iets wat haar na de turn gemaakt te hebben niet lukte. Down the stretch leverde de Nederlandse nummer 74 van de Amerikaanse jaarranking flink in. Bogeys op 3, 4 en 7 zorgden ervoor dat ze met +3 morgen nog flink aan de bak moet.

Het is voor Van Dam juist zaak om deze week nog wat plekjes te winnen op de Race to CME Globe. Wil ze kans maken op startrecht voor de aankomende toernooien in Azië, zal ze met een goede prestatie in Texas nog wat moeten stijgen. De top-62 speelt over twee weken bij de eerste stop in Shanghai, al heeft Lexi Thompson bijvoorbeeld al gezegd daar niet te spelen. Speelsters die in de buurt van die positie staan maken dus ook een goede kans.

Leider uit Noord-Ierland

Na 18 holes was er in The Colony één leider. De Noord-Ierse Stephanie Meadow (-8) had dankzij een ronde zonder bogeys en met liefst acht birdies twee slagen op Dori Carter en Amy Olson. Ook Jeongeun Lee6 is met -4 erg goed begonnen. Regerend kampioen kwam tot -2, terwijl Brooke Henderson in de middag wat achterbleef met een ronde level par.

Leaderboard

Lees meer over
Anne van Dam LPGA Topgolf