Topgolf

Van Dam houdt zicht op zege

Titelverdedigster Anne van Dam staat na de derde ronde van het Andalucia Costa del Sol Open op de derde plaats. De Nederlandse begint zondag met een achterstand van drie slagen op Nanna Koerstz Madsen.
Beeld: LET

Beeld: LET

Anne van Dam ligt na 54 holes nog steeds op koers voor titelprolongatie in het Andalucia Costa del Sol Open op Aloha GC in Marbella. De 24-jarige Arnhemse speelde de eerste negen holes in haar derde ronde fantastisch: vier birdies en een eagle om uit te gaan in dertig slagen. Op de tweede negen kon ze deze lijn helaas niet doortrekken. Van Dam had 38 (+2) slagen nodig voor de tweede helft en tekende daarmee voor een 68 (-4) en een derde plaats na 54 holes.  

Met die score staat de winnares van vier toernooien op de Ladies European Tour op -11 en drie slagen achter de leidster: Nanna Koerstz Madsen uit Denemarken, die met een totaal van -14 de beste papieren heeft. Julia Engstrom uit Zweden staat tweede met -12.

Van Dam speelde anderhalve maand terug haar laatste toernooi, dat was op de LPGA. In Marbella, het laatste toernooi dat ze dit jaar speelt, is ze deze week de titelverdedigster. Ondanks slechts zes wedstrijden op de Ladies European Tour staat Van Dam toch op plek 13 van de Order of Merit. Dat heeft ze grotendeels te danken aan haar zege begin maart in Australië. 

Leaderboard

Lees meer over het toernooi in de rubriek Wie speelt waar?

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LET