Topgolf

Luiten geeft iets toe na ronde 69

Joost Luiten heeft wat plekjes moeten prijsgeven in de tweede ronde van het Turkish Airlines Open. Dankzij een ronde in 69 slagen (-3) staat hij met -8 nog wel in de top-15. De Oostenrijker Matthias Schwab leidt met -12.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Joost Luiten begon in het gezelschap van Scott Jamieson en Thomas Detry aan zijn tweede ronde. De Belg had al snel de smaak te pakken, maar Luiten kon op de eerste negen niet echt laag gaan. Veel spelers deden dat wel waardoor de Bleijswijker - die als gedeeld nummer zes aan de ronde begon - behoorlijk wat plekken moest prijsgeven. Op de tweede negen klom hij dankzij twee birdies op par-5 holes wel wat weer in het klassement (top-15). Detry nestelde zich dankzij een ronde in 66 slagen in de top-3. Jamieson (68) deed het ook iets beter dan de Nederlander. De Oostenrijker Matthias Schwab is de leider na twee dagen. Hij staat na een 65 gisteren en een 67 vandaag op -12. Negen spelers staan op een of twee slagen van de leider.

Luiten heeft zichzelf in de laatste drie toernooien met veel prijzengeld als doel gesteld om nog naar de top-20 van de Race to Dubai te stijgen. Hij staat nu 28ste. Lukt hem dat, dan levert hem dat een plek in het Brits Open 2020 op en deelname aan het World Golf Championship in Mexico. Na Turkije volgen nog toernooien in Zuid-Afrika en Dubai.

Leaderboard