Topgolf

Prima slotronde Luiten, winst McIlroy

Joost Luiten eindigde het World Golf Championship in Shanghai sterk met een ronde 68. De winst ging in een play-off naar Rory McIlroy.

Joost Luiten bewaarde het beste voor het laatst in het HSBC Champions in Shanghai. In de slotronde van het met 10,5 miljoen dollar gedoteerde World Golf Championship maakte Luiten drie bogeys op de Sheshan International GC. Maar de 33-jarige golfer zette er maar liefst zeven birdies tegenover. Met een ronde in 68 (-4) slagen, kwam Luiten uit op een totaal van -4, goed voor de gedeelde 34ste plaats. Hij kreeg een cheque van 64.975 euro, maar op de Race to Dubai levert Luiten twee plekken in, van 26 naar 28. Komende week speelt de beste golfer van Nederland het Turkish Airlines Open. 

McIlroy wint in play-off

Het HSBC Champions kende een fraaie ontknoping. Met een birdie op hole 18 kwam titelverdediger Xander Schauffele op -19 gelijk met Rory McIlroy die op de par-5 slothole geen birdie wist te maken. In de play-off die volgde waren de rollen omgedraaid. Schauffele kon na een drive in de rough niet met twee voor de green gaan en moest genoegen nemen met par. McIlroy maakte na een prachtige drive de birdie wel en won zijn vierde toernooi dit jaar en het derde World Golf Championship in zijn carrière. In de Race to Dubai stijgt de Noord-Ier naar de vijfde plaats. Louis Oosthuizen werd in Shanghai alleen derde op -17.

Leaderboard

Race to Dubai

Lees meer over
Topgolf Joost Luiten