Anne van Dam
Beeld: Getty Images

Anne van Dam haalt de cut

30 maart 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam heeft dankzij een birdie op de laatste hole net de cut gehaald in de Kia Classic, een toernooi van de LPGA in Californië.

LPGA-rookie Anne van Dam was na acht holes in de tweede ronde van de Kia Classic drie onder par dankzij birdies op hole 1, 4 en 8. Vijf holes later was de 23-jarige golfster +1 voor de ronde met bogeys op hole 9, 11 en een dubbel-bogey op 13. Op de resterende vijf holes van de Aviara Golf Club in Carlsbad, Californië liet Van Dam twee pars, een bogey en twee birdies, de laatste op hole 18, noteren voor een ronde 72. Na haar eerste ronde in 73 slagen was haar totaal van +1 precies voldoende om de cut te overleven. Van Dam, nummer 66 op de wereldranglijst, begint de derde ronde zaterdag op de gedeelde 68ste plaats.

Leiders -10

De met $ 1.800.000 gedoteerde Kia Classic is een sterk bezet toernooi van de LPGA met negen speelsters uit de top 10 van de wereld. Na 36 holes delen de Thaise Thidapa Suwannapura en de Koreaanse nummer 1 van de wereld Sung Hyun Park met -10 de koppositie.

Leaderboard

Complimenten

Van Dam veroverde vorig jaar in de Qualifying School van de LPGA Tour een kaart voor het Amerikaanse circuit. Ze zal in 2019 voornamelijk wedstrijden van de LPGA spelen. Op de jaarranglijst van de Ladies European Tour van 2018 eindigde Van Dam op de tweede plaats. Ze won vorig jaar twee toernooien van de LET. Op de wereldranglijst bezet Van Dam de 74ste plaats. De afgelopen dagen kreeg de Arnhemse weer talloze complimenten vanwege haar swing en de afstanden die ze slaat.