Van Dam valt terug in slotronde

25 maart 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam kwam in de laatste ronde van de Bank of Hope Founders Cup niet verder dan een 76 en zakte weg in het klassement.

Op de laatste dag van de Bank of Hope Founders Cup kwam Anne van Dam tot een teleurstellende ronde in 76 (+4) slagen op de Wildfire Golfclub in Phoenix. Op de scorekaart van de 23-jarige Arnhemse prijkten onder meer drie zessen, twee daarvan waren op een par-5. Door de ronde 76 zakte Van Dam flink terug van -9 naar -5 en van plaats 31 naar de 69ste plaats, goed voor 2990 dollar prijzengeld. Volgende week speelt de winnares van vier toernooien op de Ladies European Tour weer een toernooi van de LPGA, de Kia Classic in Carlsbad, Californië.

De winst in de Bank of Hope Founders Cup ging naar Jin Young Ko. De Koreaanse bleef met haar totaal van -22 vier speelsters een slag voor. Jin Young Ko kreeg een cheque van 225.000 dollar. 

Status

Anne van Dam, de nummer 63 op de wereldranglijst, veroverde vorig jaar in de Qualifying School van de LPGA Tour een kaart voor het Amerikaanse circuit. Ze zal in 2019 voornamelijk wedstrijden van de LPGA spelen maar haar status is niet hoog genoeg om een plaats te krijgen in alle toernooien van de LPGA Tour.

Leaderboard

Na haar vierde zege op de Ladies European Tour bracht GOLF.NL Anne thuis in een limo. Bekijk de reportage. 

Lees meer over

Anne van Dam LPGA