Een foutloze 63 (-8) en de koppositie voor Anne van Dam in Australië.
Beeld: Tristan Jones / Ladies European Tour

Van Dam gaat laag met ronde 63 (-8)

2 maart 2019 Redactie GOLF.NL
Met nog 18 holes te spelen staat Anne van Dam gedeeld aan kop in de ActewAGL Canberra Classic. In de tweede ronde van het 54 holes toernooi van de Ladies European Tour noteerde de Arnhemse acht birdies voor een 63 (-8).

Anne van Dam speelde de eerste ronde van de ActewAGL Canberra Classic in 68 slagen (-3) en deed er in ronde twee een flinke schep bovenop. Ze bleef foutloos op Royal Canberra en maakte maar liefst acht birdies om op -11 te komen. 

De prachtige scorekaart van Anne van Dam in ronde 2:

'18 greens geraakt'

'Ik speelde heel solide', zei Van Dam tegen GOLF.NL. 'Met name de eerste 10 holes waren heel sterk (Van Dam speelde de eerste negen holes in 29 slagen, red.). Ik heb 18 greens geraakt dus dat maakte het makkelijk. Ik verloor alleen een beetje momentum op 11, 12, 13 en 14 en maak helaas een drie-putt par op 18. De swing voelde de hele dag heel goed en in controle dus dat was fijn,' aldus Van Dam, die morgen de kans heeft om haar vierde Ladies European Tour toernooi te winnen. 

Om dat te doen moet Van Dam in ieder geval afrekenen met Katja Pogacar uit Slovenië die ook op -11 staat. Carly Booth uit Schotland volgt alleen op de derde plaats met een score van -10. 

Het is tien uur later in Canberra. De Nederlandse start zondagnacht (samen met Pogacar en Booth) om 01:19 Nederlandse tijd. 

Leaderboard. Lees ook Wie speelt waar - week 9.


De laatste ronde is (vanaf 03:00 uur 's ochtends) in onderstaande video LIVE te zien:


 

Meer over Anne

Vorige week speelde Van Dam de Pacific Bay Resort Australian Ladies Classic van de Ladies European Tour. Ze eindigde toen op de gedeelde 16de plaats. Anne van Dam veroverde vorig jaar in de Qualifying School van de LPGA Tour een kaart voor het Amerikaanse circuit. Ze zal in 2019 voornamelijk wedstrijden van de LPGA spelen maar haar status is niet hoog genoeg om een plaats te krijgen in alle toernooien van de LPGA Tour. De winnares van drie toernooien op de Ladies European Tour is nummer 81 op de wereldranglijst en nummer zes op de Order of Merit van de Ladies European Tour.

Bekijk de reportage die Gerard Louter en Niels Hooft van GOLF.NL eerder dit jaar in Abu Dhabi maakte over Anne van Dam:

Een interview met Anne:

Sunshine Ladies Tour

Pasqualle Coffa deed eerder deze week mee aan de Supersport Ladies Challenge van de Zuid-Afrikaanse Sunshine Ladies Tour en werd gedeeld 16de. 

Eindstand.