Anne van Dam Canberra Classic
Anne van Dam
Beeld: LET

Goede start Van Dam in Australië

1 maart 2019 Redactie GOLF.NL
Een goed begin van Anne van Dam in de ActewAGL Canberra Classic, een toernooi van de Ladies European Tour.

Anne van Dam speelde de eerste ronde van de ActewAGL Canberra Classic in 68 slagen (-3). Ze maakte op de eerste dag twee bogeys en vijf birdies.

De Nederlandse longhitter is met -3 gedeeld tiende in het driedaagse toernooi op Royal Canberra. Ze staat drie slagen achter de leider, de Amerikaanse Amelia Lewis. 

Vorige week speelde Van Dam de Pacific Bay Resort Australian Ladies Classic van de Ladies European Tour. Ze eindigde toen op de gedeelde 16de plaats.

Anne van Dam veroverde vorig jaar in de Qualifying School van de LPGA Tour een kaart voor het Amerikaanse circuit. Ze zal in 2019 voornamelijk wedstrijden van de LPGA spelen maar haar status is niet hoog genoeg om een plaats te krijgen in alle toernooien van de LPGA Tour. De winnares van drie toernooien op de Ladies European Tour is nummer 81 op de wereldranglijst en nummer zes op de Order of Merit van de Ladies European Tour.

Leaderboard. Lees ook Wie speelt waar - week 9.

Een interview met Anne:

Sunshine Ladies Tour

Pasqualle Coffa deed eerder deze week mee aan de Supersport Ladies Challenge van de Zuid-Afrikaanse Sunshine Ladies Tour en werd gedeeld 16de. 

Eindstand.