Joost Luiten.
Beeld: Getty Images

Luiten vecht voor ronde 73 (+1)

31 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Na een zeer matige start in The Memorial Tournament - +4 na negen holes - vocht Joost Luiten zich knap terug naar een ronde 73 (+1) en een gedeeld 66ste plaats na dag 1.

Allesbehalve vlekkeloos was het begin van Joost Luiten in het grote toernooi (9,1 miljoen dollar prijzengeld) van gastheer Jack Nicklaus. Op de baan van Muirfield Village startte Luiten als allerlaatste en noteerde de Nederlander, die op uitnodiging een startbewijs kreeg voor het toernooi van de PGA Tour, vier bogeys. 

Op de tweede negen toonde de nummer 73 van de wereld knap veerkracht door de bogeys van de kaart te houden en drie birdies te noteren om de schade te beperken. Met +1 na 18 holes heeft Luiten nog steeds zicht op het halen van de cut en een goed resultaat in Dublin, Ohio. 

'Niet de start waar ik op hoopte'

Naar eigen zeggen speelde Luiten niet eens zo slecht op de eerste negen. 'Ik holede weinig putts en het zat verder niet echt mee', zei hij na de eerste ronde. 'Op 12 sloeg ik de bal links naast de green en daar ben je eigenlijk kansloos. Op 14 sla ik een lay-up die dramatisch eindigt in de rough: bogey. Twee holes later dacht ik een goede bal te slaan maar die stuitert van de greens rechts naast de bunker in een ongelukkige ligging waarbij de bal een meter onder mijn voeten ligt. Helaas weer een bogey, Met een drie-putt op 17 stond er +4 op mijn kaart. Niet de start waar ik op hoopte.'

Daarna ging het beter lopen voor Luiten. 'Ik creëerde meer birdiekansen' vertelt Luiten. Op hole 3 en 5 hole ik putts van vijf meter voor birdie en op 8 een putt voor birdie van twee meter. Op de laatste hole land mijn bal op twee meter maar die spint terug de green af. Ik hole de chip bijna uit en maak easy par. Voor +1 heb ik hard moeten vechten. Op de eerste negen maak ik drie bogeys teveel en geen birdie. Morgen proberen gelijk scherp te zijn.' aldus Luiten. 

Tiger -2

De leiding in The Memorial is in handen van Ryan Moore met -7. Jordan Spieth, die zijn vorm aan het terug vinden is, volgt op -6. Tiger Woods kwam tot een solide 70 (-2) terwijl Rory McIlroy en Justin Rose met +3 aan de bak moeten om vrijdag de cut te halen.

De hoogtepunten van dag 1:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Leaderboard

Meer over het toernooi in de rubriek Wie speelt waar?

Op woensdag gaf Luiten - onder toeziend oog van de grote Jack Nicklaus - een clinic:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.}