Anne van Dam
Beeld: Getty Images

Van Dam op plek 25 in US Open

30 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is het US Women’s Open begonnen met een prima ronde 71, gelijk par. Daarmee staat ze op de gedeelde 25ste plaats in de tweede major van het jaar.

Anne van Dam maakte in de eeerste ronde van het US Women’s Open op de Country Club of Charleston in South Carolina een dubbel-bogey, twee bogeys maar ook vier birdies, de laatste op haar slothole. Daarmee kwam de 23-jarige Arnhemse uit op een score van gelijk par. Toen Van Dam haar scorekaart tekende stond ze op de twintigste plaats, aan het einde van de dag bleek het goed voor de gedeelde 25ste plaats. 

40 graden

'Het was een prima dag vandaag', aldus Van Dam kort na haar ronde. 'Het waaide redelijk hard en een aantal holes speelde pittig met lastige pins dus ik ben tevreden met level par. Een minder teeshot op hole 14 waar ik dubbel-bogey maak, maar gelukkig wist ik met birdie te eindigen.' Van Dam startte vroeg in de ochtend (07:55) en dat is geen straf want het is snikheet in Charleston met temperaturen in de middag tegen de veertig graden. 

1 miljoen dollar

De 23-jarige Arnhemse kwalificeerde zich voor dit US Open door haar tweede plek op de Order of Merit van de Ladies European Tour in 2018. Vorig jaar speelde Van Dam het US Open ook, ze miste de cut toen ruim. Het US Women's Open heeft met 5,5 miljoen dollar het hoogste prijzengeld in het vrouwengolf. De winnaar incasseert zondag een miljoen dollar. De Japanse Mamiko Higa gaat na de eerste ronde aan de leiding met -6. 

Televisie

Het US Women's Open wordt alle dagen live uitgezonden op Ziggo Sport Extra. 

Leaderboard


Lees meer over

Anne van Dam Topgolf LPGA