Beste buitenlandse golfbanen
Beeld: Jacob Sjöman

Beste golfclubs op populaire bestemmingen

26 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Wil je weten wat de beste golfclubs zijn op je vakantiebestemming? De nieuwe Golfers' Choice Rankings voor buitenlandse banen zijn bekend!

Leadingcourses.com heeft niet alleen rankings gemaakt voor Nederlandse golfbanen op basis van beoordelingen van golfers, maar ook van 14 andere landen in 3 verschillende continenten. Het is de eerste keer dat er een ranglijst gemaakt is voor Zuid-Afrika, een zeer populaire bestemming onder golfers. Volgens deze Golfers' Choice Rankings zijn dit de beste golfclubs in die 14 landen:

 Land Golfclub  Cijfer
 België
 Royal Golf Club Sart Tilman
 8,4
 Cyprus
 Eléa Estate
 8,3
 Duitsland  Golf Club Gut Lärchenhof
 8,8
 Frankrijk  Golf De Morfontaine
 9,5
 Italië
 Circolo Golf Villa d'Este
 8,9
 Marokko
 Assoufid Golf Club
 8,6
 Mauritius
 Ile aux Cerfs Golf Club
 9,1
 Oostenrijk
 Golfclub ADAMSTAL Franz Wittmann
 8,7
 Portugal
 Monte Rei Golf & Country Club
 9,2
 Spanje
 Real Golf de Pedreña
 9,2
 Turkije
 The Montgomerie Maxx Royal
 8,7
 Verenigde Arabische Emiraten
 Golf Club Dubai
 9,0
 Zuid-Afrika
 Fancourt - The Links
 9,3
 Zweden  Ullna GC  9,2

Dit jaar zijn er acht nieuwe nummer 1's. De grootste sprong door een winnaar werd in België gemaakt door Royal Golf Club Sart Tilman, die van 6 naar 1 ging. De clubs in de top van België zitten zo dicht op elkaar dat de hele top 6 een 8,4 heeft. Het verschil tussen nummer 1 Sart Tilman en 2 Royal Bercuit Golf Club is slechts tweehonderdste! Een andere opmerkelijke nieuwe nummer 1 is te vinden in de Spaanse ranglijst: Real Golf de Pedreña. Die stootte Real Club Valderrama na vijf jaar van de troon. Een speciale vermelding voor Monte Rei Golf en Country Club in Portugal die voor het zesde jaar op rij de beste golfclub is. 

Kwaliteit heeft een prijs

Veel golfbanen in de bovenstaande lijst hebben greenfees van honderd euro of meer. Op sommige betaal je zelfs (ruim) meer dan tweehonderd euro. Kwaliteit heeft dus een prijs. In ruil daarvoor krijg je echter vaak de ervaring van je leven. Het blijkt dat golfers liever een hogere greenfee betalen om op een geweldige baan te spelen, dan een beetje minder om op een middelmatige baan te spelen.

Als je op zoek bent naar een koopje, vind je deze mogelijk op een onverwachte plaats. Golf de Morfontaine in Frankrijk is een zeer besloten club waar ze niet aan greenfees doen. Als je echter uitgenodigd weet te worden door een lid, betaal je slechts vijftig euro. Voor de hele dag! De goedkoopste openbare club in de bovenstaande lijst is Assoufid Golf Club in Marokko: 79 euro voor 18 holes. De duurste: Emirates Golf Club Dubai met een greenfee van 291 euro.

Bekijk hier alle Golfers' Choice Rankings

Over Leadingcourses.com

Het doel van Leadingcourses.com is om golfers over de hele wereld te helpen bij het vinden, boeken en spelen van golfbanen die het best bij hen passen. Recente onderzoeken tonen aan dat 85% van alle consumenten beoordelingen gebruiken om hun beslissing te nemen. Met informatie uit de eerste hand van mede-golfers over golfbanen, kun je een betere beslissing nemen over waar je je volgende rondje golf wilt spelen. Op Leadingcourses kun je bijvoorbeeld zien hoe spelers met een vergelijkbaar handicap een bepaalde club of baan waarderen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen beoordelingen te bekijken van golfers die veel golfbanen hebben gespeeld. En er zijn filters waarmee zoekresultaten verfijnd kunnen worden. Als je eenmaal de golfbaan hebt gevonden die je wilt spelen, kost het maar een paar klikken om je starttijd zonder enige moeite online op Leadingcourses.com te boeken voor de beste prijs.

 

Wil je zelf een golfbaan beoordelen of weten hoe andere golfers een andere baan waarderen, kijk dan op deze pagina van GOLF.NL of ga naar Leadingcourses.com.

}