Haagsche nummer een - Golfers' choice Leadingcourses.com

Haagsche nog net nummer één

20 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Voor het vijfde jaar op rij is de Koninklijke Haagsche in de Golfers’ Choice Ranking verkozen tot de beste golfclub van Nederland. Maar het verschil met nummer 2 is slechts een honderste.

De Golfers’ Choice ranglijsten zijn samengesteld op basis van meer dan 350.000 beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland.

Beste club en baan

Sinds 2015 verkiezen golfers die gebruik maken van Leadingcourses.com de club (algemene indruk) én de baan van de Koninklijk Haagsche als beste van Nederland. Op hun lauweren rusten kunnen ze bij de Wassenaarse club echter zeker niet, want de Oude Dame wordt op de hielen gezeten door clubs die een stuk jonger zijn. Het verschil in de ranglijst voor beste clubs tussen de Haagsche (cijfer: 8,9) en nummer twee The Dutch (8,9) is namelijk slechts een honderste! Nieuwe ster aan het firmament Bernardus Golf komt vanuit het niets binnen op nummer drie en doet met een 8,7 direct van zich spreken.

Voorzitter Jan van Zuuren van de Koninklijke Haagsche reageerde enthousiast op de uitverkiezing: ‘Wij zijn ontzettend trots dat wij deze prijs voor het vijfde achtereenvolgende jaar in de wacht hebben weten te slepen. Het is een erkenning voor iedereen die binnen onze vereniging bijdraagt aan de realisering van onze doelstellingen: Een golfbaan en natuurbeheer van het hoogste niveau. Een familieclub waar de golfsport, zowel op hoog als op recreatie niveau, het verbindende element vormt. En een club waar de faciliteiten en het clubhuis iedereen, zowel leden als gasten, een gastvrij onthaal bieden. Ook ons greenkeepersteam kan erg trots zijn op deze prijs. Zij worden daarmee beloond voor hun dagelijkse grote inzet en harde werken om onze baan op top niveau te brengen en te houden. Dat is een grote felicitatie waard. Er zijn meerdere rangschikkingen en elke hoge waardering is eervol. Maar deze van Leadingcourses.com is extra bijzonder omdat het een consumentenprijs is en er de hoge waardering uit blijkt van de gebruikers van onze faciliteiten, de golfers, onze gasten.’

In de ranglijst van Beste Golfclub gaat het om de algemene indruk van de totale golfclub. De facetten die meewegen voor het cijfer zijn: de golfbaan, de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding. De ranking voor Beste Golfbaan wordt nog altijd gedomineerd door 'oude 9' banen. Achter de Haagsche (9,1) vinden we Utrechtste Golfclub De Pan (9,0) en De Noordwijkse (8,9). Ook hier maakt The Dutch echter een sprong van 6 naar 4.

Bekijk hier de 100 beste golfclubs van Nederland

The Dutch: beste onderhoud én faciliteiten

Niet voor niets waren de spelers tijdens de afgelopen drie edities van het KLM Open lovend over het onderhoud van The Dutch. Hoofdgeenkeeper Paul O’Donoghue en zijn team maken dag in dag uit overuren om de baan tot in perfectie te krijgen. Ook het grotere publiek weet dit werk te waarderen en kiest de baan uit Speijk met een 9,1 voor de tweede jaar op rijs als die met het beste onderhoud. De Koninklijke Haagsche en De Pan behouden hun plek op het podium.

Ook de faciliteiten bij The Dutch worden met een 9,3 voor het tweede jaar op rij gezien als de beste van het land. Een mooie tweede plek is er voor nieuwkomer Bernardus dat een 9,2 scoort. Golfcentrum Amsteldijk levert een plekje in en staat met een 9,0 op de derde plaats.

Golfbaan het Woold: gastvrijheid en prijs-kwaliteit onomstreden

Sinds de invoering van de Golfers' Choice Rankings in 2013 is Golfbaan het Woold de onbetwiste nummer 1 van Nederland als het aankomt op de beste prijs-kwaliteitverhouding. Met een greenfee van € 55 en een plek in de top-10 van de beste golfclubs van Nederland is het geen verrassing dat deze prijs wederom naar Het Woold gaat. Met een 8,7 houden ze Pitch & Putt Golf Bussloo (8,3) en de Koninklijke Haagsche G&CC (8,3) ruim achter zich. Ook in de categorie Meest Gastvrije Golfclub is het wederom raak voor de club uit Asten. Met een gemiddelde van 9,2 is het Woold voor de vierde keer de onbetwiste nummer 1. The Dutch behoudt de nummer-2 positie en naderde Het Woold tot een tiende. Regthuys Golf & Country Club (8,8) completeert het podium.

Golfbaan Tespelduyn: beste 9-holes-golfclub

Een nieuwe nummer een bij de beste 9-holes-golfclubs, waarbij het dus niet alleen om de baan gaat, maar om het hele plaatje. Golfbaan Tespelduyn neemt voor het eerst in de geschiedenis van de ranglijst de hoogste positie in. De tussen kleurrijke bloembollenvelden gelegen club scoort met een 8,0 fractioneel hoger dan nieuwkomer The Links Valley. In een lijst die flink aan verandering onderhevig is behoudt Golfbaan Kromme Rijn knap zijn derde plek.

Oosterhoutse Golf Club: beste par-3-baan

In 2017 werd de par-3-baan van de Oosterhoutse Golf Club geopend. Met 1270 meter is het de langste par-3-baan van Nederland en dat blijkt in de smaak te vallen. Met een waardering van een 8,9 houdt de Oosterhoutse de winnaar van de afgelopen twee jaren – Prise d’eau Golf (8,5) – ruim achter zich. Ook golfbaan Landgoed Bergvliet (8,4) zakt een plaats in de ranking.

Over Leadingcourses.com

Het doel van Leadingcourses.com is om golfers over de hele wereld te helpen bij het vinden, boeken en spelen van golfbanen die het best bij hen passen. Recente onderzoeken tonen aan dat 85% van alle consumenten beoordelingen gebruiken om hun beslissing te nemen. Met informatie uit de eerste hand van mede-golfers over golfbanen, kun je een betere beslissing nemen over waar je je volgende rondje golf wilt spelen. Op Leadingcourses kun je bijvoorbeeld zien hoe spelers met een vergelijkbaar handicap een bepaalde club of baan waarderen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen beoordelingen te bekijken van golfers die veel golfbanen hebben gespeeld. En er zijn filters waarmee zoekresultaten verfijnd kunnen worden. Als je eenmaal de golfbaan hebt gevonden die je wilt spelen, kost het maar een paar klikken om je starttijd zonder enige moeite online op Leadingcourses.com te boeken voor de beste prijs.

 

Wil je zelf een golfbaan beoordelen of weten hoe andere golfers een andere baan waarderen, kijk dan op deze pagina van GOLF.NL of ga naar Leadingcourses.com.

}