De Nederlandse topgolfster Anne van Dam
Anne van Dam
Beeld: Getty Images

Van Dam en Weber missen de cut

25 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Ondanks een prima tweede ronde heeft Anne van Dam de cut gemist in het Pure Silk Championship. Op de Symetra Tour haalde Dewi Weber het weekend ook niet.

Anne van Dam speelde vrijdag een prima tweede ronde in het met 1,3 miljoen dollar gedoteerde Pure Silk Championship. Op de River Course van het Kingsmill Resort maakte de 23-jarige golfster vier birdies en twee bogeys voor een ronde 69 (-2). Maar de schade opgelopen in de eerste ronde in 77 (+6) slagen kon ze daarmee niet goedmaken Met een totaal van +4 miste ze de cut op vier slagen. Het Pure Silk Championship is het zevende toernooi voor Van Dam op de LPGA dit seizoen. Een 28ste plaats in het KIA Championship is haar beste resultaat. Volgende week staat er een major op het programma, het US Open.

Leaderboard  

Drie speelsters delen de leiding op -9. De hoogtepunten van de tweede ronde

Dewi Weber 

Dewi Weber heeft het ook niet gered in het Zimmer Biomet Championship op de Symetra Tour. De eerstejaars pro maakte op de Lake Course at Grand National in Auburn vier birdies, drie bogeys en een dure dubbel-bogey op de par-3 17de hole voor een ronde 73 (+1). Met haar totaal van +4 miste Weber de cut op een slag. Op de Volvik Race for the Card staat de Nederlandse na zeven gespeelde toernooien op de elfde plaats. De top-10 aan het einde van het seizoen promoveert naar de LPGA.  

Leaderboard


Lees meer over

Anne van Dam Topgolf LPGA