Anne van Dam
Anne van Dam

Van Dam (+6) in achterhoede

23 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is het Pure Silk Championship teleurstellend begonnen met een ronde 77 (+6) en staat in de staart van het klassement. Op de Symetra Tour kwam Dewi Weber ook niet verder dan een ronde +3.

Anne van Dam heeft vrijdag een heel sterke tweede ronde nodig om de cut te halen in het met 1,3 miljoen dollar gedoteerde Pure Silk Championship. In de eerste ronde op de River Course van het Kingsmill Resort moest de 23-jarige golfster vier bogeys en een dubbel-bogey noteren. Van Dam wist geen enkele birdie te maken in haar ronde in 77 (+6) slagen en staat op de gedeelde 135ste plaats. Het Pure Silk Championship is het zevende toernooi voor Van Dam op de LPGA dit seizoen. Een 28ste plaats in het KIA Championship is haar beste resultaat. 

Aan kop in het Pure Silk Championship gaat vooralsnog Anna Nordqvist met -6.  

Leaderboard  

Dewi Weber +3

Dewi Weber kende ook geen gelukkige start in het Zimmer Biomet Championship op de Symetra Tour. De eerstejaars pro maakte op de Lake Course at Grand National in Auburn vijf bogeys en twee birdies voor een ronde 75 (+3). In het met 300.000 dollar gedoteerde toernooi staat Weber op de gedeelde 83ste plaats. Op de Volvik Race for the Card staat de Nederlandse na zeven gespeelde toernooien op de elfde plaats. De top-10 aan het einde van het seizoen promoveert naar de LPGA.  

Leaderboard


Lees meer over

Anne van Dam Topgolf LPGA