Joost Luiten.
Beeld: Getty Images

Grote sprong Luiten in Brits Masters

11 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten kwam in de derde ronde van de Betfred British Masters tot 68 (-4) slagen. Met die score steeg de Nederlander van de 46ste naar de veertiende plaats.

Joost Luiten maakte vier bogeys in de derde ronde van de Betfred British Masters maar hij compenseerde dat ruimschoots met zes birdies en een eagle - ijzer-3 op vijf meter van de hole - voor een uitstekende 68. Met een totaal van -7 klom de 33-jarige golfer naar de top-20 van het met drie miljoen pond gedoteerde toernooi op de Hillside Golf Club in Southport.

Struikje 

Volgens Luiten was een nog betere score dan de 68 heel goed mogelijk geweest. ‘Ik miste maar drie fairways vandaag en drie keer had ik een kansloze ligging en maak ik bogey. Op hole 17 sla ik mijn bal naar rechts, al het hogere gras was daar platgetrapt door toeschouwers op een heel klein struikje na. Daar kwam mijn bal precies in. Natuurlijk sla ik de bal zelf naar rechts, maar met een beetje geluk heb je gewoon een prima ligging. Nu moest ik uithakken en maak ik een bogey op een hole met birdiekansen. Die bogeys waren zonde want ik speelde in lastige omstandigheden met flink wat wind gewoon goed.’

Luiten was ook tevreden over het putten. ‘Ik heb een paar lange putts gemaakt vandaag, dat was lekker, krijg je momentum. Ik miste nog wel een paar korte putts omdat ik te weinig vertrouwen had in de lijn. Zoals ik eerder zei zijn de greens nogal hobbelig, dan is het soms lastig de lijn te vertrouwen. Dat moet ik morgen gewoon wel doen.'

Wallace en Kinhult leiden

De jonge Zweed Marcus Kinhult en viervoudig winnaar op de European Tour Matt Wallace gaan na 54 holes met -14 aan de leiding. De Schot Richie Ramsay is alleen derde op twe slagen achterstand. Gastheer Tommy Fleetwood is op drie slagen van de twee leiders ook zeker niet kansloos. De Belg Thomas Detry begint de laatste ronde op vier slagen achterstand.     

Leaderboard

Lees meer over het toernooi in de rubriek Wie speelt Waar?

Challenge Tour

Wil Besseling begint de laatste ronde zondag van de Prague Challenge op de gedeelde zesde plaats. De Noord-Hollander staat na een derde ronde in 71 (-1) slagen op -10, drie slagen achter de Franse leider Antoine Rozner. Darius van Driel zakte na een ronde 73 (+1) naar de met oa. Reinier Saxton (prima ronde 67) gedeelde 16de plaats. Daan Huizinh is na een 74 gedeeld 58ste. 

Leaderboard  

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden